Ezher'den Gazze için küresel çağrı

Ezher'den Gazze için küresel çağrı

Mısır'daki Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed Tayyib, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri ölümcül açlıktan kurtarmak için acil küresel çağrıda bulunarak, israilin sürdürdüğü soykırımı durdurmak için dünya vicdanlarının derhal harekete geçmesini talep etti

Tayyib, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'de Filistinlilere yönelik devam eden katliamın gölgesinde insan vicdanının tehlikede olduğunu belirterek, İsrail'e silah yardımı yapan veya kararlarla destekleyen herkesin bu suça doğrudan ortak olduğu konusunda uyardı.

Ezher Şeyhi, dünyanın özgür, akılcı ve bilge insanlarının yaşayan vicdanlarına, Gazze halkını, "İsrail'in tarihte eşi benzeri görülmemiş bir güç ve vahşetle dayattığı" açlıktan kurtarmaları çağrısında bulundu.

İsrail'in, bir lokma ekmek veya bir yudum su arayışında olan Gazze halkını kasıtlı olarak aç bıraktığını, yerinden edilmiş kişilerin barındığı yerleri ve "ölüm tuzakları" olarak nitelenen yardım dağıtım merkezlerini kurşunlarla hedef aldığını vurgulayan Tayyib, "İsrail'e silahla destek veren veya ikiyüzlü kararlarla ve sözlerle onu cesaretlendiren herkes bu soykırımın ortağıdır." ifadesini kullandı.

Tayyib, küresel sessizlik ile uluslararası toplumun savunmasız Filistin halkına destek vermekten geri durmasını ve Gazze halkının yerinden edilmesine yönelik her türlü çağrıyı reddettiklerini ve İsrail'in işlemeyi sürdürdüğü suçu kabul eden veya bu suça ortak olan herkesi tamamen sorumlu tuttuklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum