Eyüp Unesco'ya hazırlanıyor

Eyüp Unesco'ya hazırlanıyor

Eyüp’e yeni bir çehre kazandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetim Planı ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi projesinin değerlendirme çalıştayı yapıldı

Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan proje için değerlendirme çalıştayı yapıldı. Eyüp Sultan Tarihi Merkez Kurumsal Kimlik ve Görsel Tasarım Çalışması ve Kentsel Tasarım Fikir Projesine yönelik düzenlenen çalıştay Titanic Otel’de gerçekleşti. İki gün süren değerlendirme çalıştayın da tasarım firmaları ve mimarlık ofisleri Kurumsal Kimlik ve Görsel Tasarım ve Kentsel Tasarım Fikir Projesi çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.

Çalıştay’da, Eyüp’ün kendine özgü kimliği korunarak nitelikli bir kentsel alan özelliği kazanması amacıyla sunulan projeleri, danışma kurulu ve jüri üyeleri değerlendirmeye alarak, Eyüp meydanı ve yakın çevresine konsept olarak uygun görülen çalışmayı belirledi. Eyüp böylece UNESCO Dünya Mirası Listesine girme yolunda önemli bir adım atmış oldu.

"EYÜP, MEDENİYETİMİZİN ÖNEMLİ SEMTLERİNDEN BİRİ"

Çalıştayın proje için önemli bir adım olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Hem 1.5 yıldır süren çabalarımız hem de değerlendirme çalıştayı sonucunda ne kadar doğru ve güzel bir çalışma sürdürdüğümüzü tekrar görmüş olduk. Liyakat ehli ve iş ahlakına sahip insanlarla çalışmak çok hoş. Eyüp büyük bir medeniyetin numune semtlerinden biridir. Dolayısıyla korunması, yaşatılması ve ondan istifade edilmesi gerekir. Eyüp’ün temsil ettiği medeniyete uygun bir estetik, vizyon ve perspektifle hareket etmeye çalışıyoruz. Sunulan projelerin hepsi de birbirinden güzeldir. Bir medeniyet yürüyüşü olarak sürdürdüğümüz bu süreçte sizlerin de katkısını görmek bizi mutlu etti” dedi. 


IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.