Abdulkadir MENEK

Abdulkadir MENEK

Eyüp Otman’ın ardından

Şu dünya hayatının faniliğine ve ölümün hakkaniyetine imza basarak ebedi âleme göç edenler, aklımızdan çıkarmamamız gereken bir ders vererek aramızdan ayrılıyorlar.

Her bir fani, günü ve zamanı gelince aynı hakikate imza atacak ve bu dünya hayatındaki seferini tamamlayarak berzah âlemine geçecek. Ve burada da kıyamet ve hesap gününü intizar edecektir.

Bizler, bu ebedi hakikate iman edenlerdeniz. İnşaallah Rabbimizin rahmet ve keremi ile dost ve sevdiklerimizle ebedi cennette yine bir araya gelecek, manevi telezzüz ve hazlardan, bu inayet ve ikram ile ebediyyen hissedar olacağız.

Asıl mesele, bu dünyadaki görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek, Rabbimizin rıza ve memnuniyetini kazanarak ebedi âlemlere kanat çırpmaktır. Rabbim bu büyük nimeti ve mazhariyeti, cümlemize nasip eylesin.

Bu fena ve fani dünyanın geçici firakları, her şeye rağmen insanı mahzun ediyor. Dost ve sevdiklerimizle olan ayrılıklar muvakkat bile olsa, yine de insanın kalbine ve gönlüne bir hüzün yükü bırakıyor.

1953 yılında Bursa’nın Karacabey İlçesinin Yolağzı köyünde dünyaya gelen Eyüp Otman Ağabey de, bu fani dünyadaki vazifesini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışarak, bir bekleme salonu hükmünde olan kabir âlemine intikal eyledi.

Dostlarının ve sevdiklerinin hüsn-ü şehadetleri, bu aziz insanın hayatının kısa bir özeti hükmüne geçerek, İnşaallah, Rabbimiz katında af ve mağfiretinin bir vesikası gibi ruhlarımıza inşirah verdi.

Bizler yıllardır Risale Haber’de sık sık Eyüp Abi’nin şiirlerini okumaya alışmıştık. Her hadisenin ardından bir manzum yazarak duygu ve düşüncelerini en güzel bir şekilde ifade etme gayretinde bulunuyordu.

Bu kadar yoğun işleri arasında, duygu yoğunluğu gerektiren bir alanda eserler yazmaya gayret göstermek, neme lazım dememek, bu mısralara önemli oranda zaman ayırmak ve bunları yaparken de diğer hizmetlerini ve görevlerini de ihmal etmemek, öyle her babayiğidin karı değil.

Eminim, birçok insan Eyüp abiyi, Aziz Üstadım şiiri ile tanıdı. Okuduğunuz zaman tam bir ihlas ve samimiyet ile yazıldığı hemen anlaşılan bu güzel şiiri, Aziz Dost Ali Oktay, bu ruha uygun şekilde yaptığı güzel bir beste ile ölümsüzleştirdi. Üstad Hazretlerinin muhteşem ve çileli hayatını çok güzel mısralarla ifade eden bu aziz insanın bu güzel eseri, bu muhteşem beste ile esas ruhunu kuşandı.

menek_otman.jpg

Eyüp Abinin çok sayıda şiiri var ve bunların önemli bir kısmı bestelenerek terennüm edilmeye başlandı. Fakat hiçbir şiiri yoksa bile Aziz Üstadım şiiri, bu mübarek insanı rahmet ve dualarla hatırlatmaya devam edecektir.

Bir yıl önce yaptığımız bir Bursa seyahatinde hem kendisinin seslendirdiği ve hem de bestelenmiş şiirlerinde oluşan iki adet CD hediye etmişti. Yine bu seyahat sırasında Said Özadalı ve Abdulbari Aydın ile birlikte bir akşam vakti kendisini evde ziyaret etmiş ve uzun uzun muhabbet dolu bir sohbette bulunmuştuk.

Bu CD’leri dinlerken, şiir yazma konusunda olduğu gibi seslendirme konusunda da oldukça mahir olduğunu müşahede etmiştim. Özellikle “İstiklal ve İstikbal Seslenişi” isimli kaseti rahmet duaları ile dinledim. Bu kasette çok manidar şiirleri var ve bunların bir kısmı, Kemal Taşçeşme tarafından bestelenmiş. Bu kasetteki şiirler özellikle FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yaşadıklarını adeta feveran edercesine dile getirmeye çalışıyor.

İstiklal ve İstikbal Seslenişi kasetinde şu güzel eserleri dinlemek mümkün: Şehitlerin Anası, Mehmedim Askerim, Ömer Halisdemir, Kahraman Polisimiz, Bir Diriliş Öyküsü, Bir Taş Sökemezsiniz, Bayrağım, Meydanlar, Unutulmaz 15 Temmuz, Türk’ü Gördü Tüm Dünya ve İslam’ın Son Ordusu.

Çoğunluğu Eyüp abiye ait olan şiirlerin İbrahim Yılmaz tarafından bestelenmesiyle ortaya çıkan “Toprak Kokusu” isimli CD ile ve yine şiirlerinden oluşan Hüzün Yağmurları CD’sine de bu vesile ile bir not düşmemiz gerekir.

Eyüp Otman Ağabey, Bursa'da faaliyet gösteren CNT Müzik Yapım'da Prodüktör ve bebe konfeksiyonu alanında üretim yapan ve kurucusu olduğu Cantoy Tekstil Ticaret Ltd. Şti.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticaretle uğraştı. Tabii ki bu noktaya kolay gelinmedi. Ticari olarak da iniş ve çıkışlarla dolu ve zaman zaman sıkıntılarla geçen bu hayatında, iman ve Kur’an hizmetini daima hayatının en büyük gayesi olarak gördü.

Maddi ticaretten daha ziyade, manevi ticaretin hazzını doya doya yaşamaya çalıştı. Nurani meclislerin ve nurlu sohbetlerin her daim müdavimi oldu. Bu hizmetlerde bulunmak için, en küçük bir fırsatı bile değerlendirmeye çalıştı. Para ve maddi imkânların ancak hak ve hayır yolunda harcamakla anlam kazanacağının hep bilinci içinde bir hayat geçirdi.

İman ve Kur’an hizmetini her daim hayatının merkezinde tutmaya çalıştı. Diğer bütün dünyevi işler hep geri sıralarda kaldı. Eminim, imani sohbetlerden aldığı büyük hazzı, en büyük ticari kazançların olduğu meclislere tercih ederdi.

Ticaretle uğraşırken, hayır hizmetlerini asla ihmal etmedi. Cömertliği adeta bir hayat tarzı haline getirmiş bir şekilde, ihtiyacı olan birçok kişiye ve hizmet kuruluşlarına maddi yardım konusunda elinden gelen bütün gayreti gösterdi.

Mütebessim çehresi ile etrafa devamlı şevk ve heyecan veriyordu. Mültefit ve şakacı fıtratı ile üstün bir ahlakın bütün tezahürlerini hayatında yaşamaya ve yaşatmaya gayret ediyordu.

Vefatından sonra ardından yazılanlar ve yaptığı çok güzel hizmet ve yardımlara şahit olmuş insanların ifadeleri, bir müminin nasıl olması gerektiği konusunda bizlere adeta muhteşem bir numune bırakarak ebediyete intikal ettiğinin şahitleri oldu.

Dünyayı adeta kasıp kavuran COVİD-19 testi pozitif çıkınca bir müddet evinde tedavisine devam edilmiş, ancak durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılmış ve bir müddet sonra da tedavisine yoğun bakım da devam edilmişti. Yoğun bakımda geçen on günlük tedavi sürecinin ardından ruhunu Rahman’a, esas sahibine teslim eyledi.

17 Eylül 2020 tarihinde Rabbimizin sonsuz rahmet ve kerem diyarına intikal eden Eyüp Otman Ağabey’e rahmet ve mağfiret dualarımızı gönderiyoruz.

Vasiyeti üzerine doğduğu köy olan Karacabey’in Yolağzı köyüne defnedildi. Yaptığı hizmetler, inşallah sadaka-yı cariye hükmünde kıyamete kadar defter-i hasenatına hayırlar yazdırmaya devam edecektir.

Rabbim mekanını cennet ve makamını ali eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum