Eyleme katılım için döner dağıtmışlar
Adana'daki izinsiz gösterilerle ilgili 12 kişi yakalandı. Bazı eylemcilerin bir aydır kentteki gösterileri organize ettikleri, çocukları eyleme katılmaları için gazoz, çikolata, döner dağıtarak kandırdıkları belirlendi.
Adana'daki izinsiz gösterilerde, polise taş ve molotofkokteyli attıkları belirlenen ve mahalle halkını eylemlere katılmaya zorlayan 12 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, bu hafta içerisinde terör örgütünü destekleyen televizyon kanalından yayınlanan ''eylem'' çağrısının ardından terör örgütü üyesi ve sempatizanlarının çeşitli mahallelerde düzenlediği yasa dışı gösteriler sonrası Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.
Gösteriler sırasında ve evlere yapılan baskınlarda yakalanan 12 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i yaşı küçük olduğu gerçekçesiyle Çocuk Şube Müdürlüğüne sevk edildi.
Zanlıların gösterilere müdahale eden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdıkları MOBESE ve Foto-Film Şube Müdürlüğü kameraları tarafından tespit edildi.
Zanlıların gösterilere katılmakla kalmadığı, mahalle halkına da bu yönde baskı yaptıkları öğrenildi.
Esnafın kepenk kapatması için gösterilerden bir gün önceki akşam iş yeri sahiplerini tehdit ettikleri belirlenen zanlıların, terör örgütünün aldığı kararlara uymayan esnaf ve halkın zarar göreceği yönünde tehditlerde bulundukları bildirildi.
Zanlılar, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
ÇOCUKLARA EYLEME KATILMALARI İÇİN DÖNER DAĞITMIŞLAR-
Bu arada, istihbarat çalışmaları ve teknik takip sonucu yaklaşık bir aydır kentteki gösterileri organize ettikleri, çocukları eyleme katılmaları için gazoz, çikolata, döner dağıtarak kandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 25 kişiden, 14'ü hakkında tutuksuz yargılama kararı verilmişti.
Savcının itirazı sonucu gösterilen ek delil ve görüntüler doğrultusunda mahkemenin bu 14 kişi hakkında tutuklama kararı verdiği bildirildi.
Bu kararın ardından eş zamanlı olarak çok sayıda eve operasyon düzenleyen ekipler, söz konusu kişilerden 3'ünü daha yakaladı. Ekiplerin operasyonları sürdürdüğü belirtildi.
Zanlıların, Adana'da halkı terör örgütüne karşı provoke etmek için gösteri düzenlemek amacıyla Mersin, Adıyaman, Batman ve Bingöl'den geldikleri belirlendi.
Haber 7
