Ey Müslümanlar! Mescid-i Aksa için ne zaman harekete geçeceksiniz?
Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının durması için bölgesel ve uluslararası çerçevede harekete geçilmesi çağrısında bulundu
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin yönetiminin, Arap ülkeleri ve dünyadaki diğer ülkelerle yoğun telefon diplomasisi yürüttüğünü aktardı.
"İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın ve namaz kılanlara yönelik vahşi saldırıları, bölgesel ve uluslararası çerçevede acilen harekete geçilmesini gerektiriyor." ifadesini kullanan Şeyh, herkesin, kutsal mekanları ve burada ibadet edenleri İsrail'den koruma konusundaki sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
NE OLMUŞTU?
Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine bu gece teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığındı.
İsrail güçleri, sahur vaktinde Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi'ne sığınanlara şiddet kullanarak müdahale edip kutsal mabedi savaş alanına çevirdi. İsrail güçlerinin baskını sabah namazının ardından da devam etti.
Baskınlarda, Kıble Mescidi'ne sığınan 200’den fazla kişi gözaltına alındı.
Terörist devlet İsrail, Mescid-i Aksa'yı bastı, Kur'an-ı Kerimleri yere fırlattı, insanları yaraladı
aa

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.