Ey İslam İşbirliği Teşkilatı! israili kınamayı bırak harekete geç artık!

Ey İslam İşbirliği Teşkilatı! israili kınamayı bırak harekete geç artık!

İslam İşbirliği Teşkilatı, katiller sürüsü israil ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Refah'a saldırılarını kınadı. E bunun için toplanmaya bile gerek yok ki! israile destek veren Amerika bile iş olsun diye kınıyor. İslam ülkeleri ne zaman harekete geçecek!!!

İslam İşbirliği Teşkilatından (İİT), yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine düzenlediği saldırılara tepki gösterildi.

İsrail'in Refah'a yönelik saldırıları sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yüzlerce Filistinli sivilin öldürüldüğü ve yaralandığı hatırlatılan açıklamada, söz konusu saldırıların uluslararası toplumun uyarılarının göz ardı edilerek yapıldığı belirtildi.

Refah kentine yönelik saldırıların, Gazze Şeridi'ndeki insanların acılarını derinleştiren ve soykırım suçunun devamı olarak nitelendirildiği açıklamada, bunun Filistin halkını tehcir etme yönünde kabul edilemez bir girişim olduğu kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki uygulamalarının, "İsrail'in soykırımı önlemek için tüm tedbirleri alması" yönündeki Uluslararası Adalet Divanı kararına aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere uyguladığı şiddet olayları da kınandı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası topluma, İsrail'in saldırılarını durdurma ve Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılması yönündeki sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuldu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum