Ey Celal Şengör yarın sen de organ bağışına muhtaç olursun

Ey Celal Şengör yarın sen de organ bağışına muhtaç olursun

Celal Şengör’ün 'organ bağışı' çıkışına tepkiler büyüyor

Organ bağışı açıklamasıyla gündeme gelen Celal Şengör’e bir tepki de Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği’nden geldi.

Organ bağışı hakkında “Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok” sözleri kamuoyunda tepkiyle karşılan Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör'e tepki geldi.

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği, “Bizim bir sloganımız var: Bugün biz yarın belki de siz” sözleriyle karşılık verdi.

CELAL ŞENGÖR ORGAN BAĞIŞI HAKKINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Ataesit olduğu bilinen Şengör Halk TV’deki programda öldüğü zaman ölüsünün bir araştırma hastanesine hediye edilmesini istediğini söylerken organ bağışı ile ilgili "Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar." demişti.

"BUGÜN BİZ YARIN BELKİ DE SİZ"

Celal Şengör’ün ‘Elin dangalağı’ çıkışı bir çok kesim tarafından tepkiyle karşılanırken Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan, Şengör’ün açıklamaları karşısında savcılığa suç duyurusunda bulucaklarını açıkladı. Şahan, konuşmasına şöyle devam etti: "Sayın profesörümüzün, Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin hasta hakkında kullanmış olduğu 'dangalak' kelimesi bizleri çok yaralamış ve üzmüştür. Biz de bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Dünden beri çok üzgünüz, bu sözler hocamıza hiç yakışmadı. Bizim bir sloganımız var: Bugün biz yarın belki de siz.”

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum