Evvel Refik Bade'l Tarik

Esselamu aleyküm canlar;

Uzun zamandır gönül sohbeti yapamadık sizlerle. Açıkçası belli bir konu bulup onun hakkında bir şeyler yazmak nasip olmadı diyelim. Bu pandemi vs. derken zaten ülke gündemi günlük hava durumu gibi değişip duruyor. Ama yalnızca hakikat değişmiyor.

Ben de değişmeyen hakikati yazmayı seviyorum. Bir mürşid-i kâmile iktisap eyleyi bir yıl oldu. Tarikat-ı Aliyye yolu bambaşka imiş. İnsanı "biliyorum" edepsizliğinden kurtarıp "ben bilmem" makamına taşıyıveriyor.  Eksiklerini görüyor, "daha iyi bir insan nasıl olabilirimi" size, özbenliğinize sorduruyor elhamdülillah. 

İntihar olayları dünya üzerinde arttı bildiğiniz gibi. Özellikle gençler ruhani bir açlık içinde yitip gidiyor. Kapitalist düzen, her şeyi madde ile ölçen deccaliyet sistemi genç ruhları hedef almış durumda. İnançlı olan Müslümanlar bile bir buhran içinde. 

Kur'anı Azimüşşanı tahrif etmek isteyen sünneti seniyyeden bihaber mezhepsiz ilahiyatçılar inanın bize bela olarak yeter!
Bu sefer insanlar neye inanacağını, kime inanacağını bilemiyor. Kendini bir kafakarmaşasının içinde buluveriyor.

Hakikat bülbülleri şakıyor lakin karga sesliler bastırıyor onları. Belki de nefislerimizin esiri olduğumuzdan duymamazlıktan geliyoruz. Bülbül güle karga çöplüğe götürür unutuyoruz. Peygamber Efendimiz (aleyhisselatü vesselam); "Sana gördüğünde Allah'ı hatırlatan bir arkadaş, seni her gördüğünde avucuna bir altın koyan arkadaştan daha hayırlıdır" diye boşuna buyurmamış vesselam.

Şimdi siz de hayatınızda olan insanlara dönüp bir bakın. Sizi neye davet ediyorlar. Haktan, hakikatten bahsediyorlar mı? Bir namaz vakti ruhunuzu serinletiyorlar mı? Bir sünneti hayatına tatbik edip size de bunu tavsiye ediyorlar mı? Yani sizi Allah'a ve Resulune davet ediyorlar mı? Eğer böyle değilse hepimiz hüsrandayız haberiniz olsun.

"Arkadaşın kötü olsa evliya bile olsan yoldan çıkarsın."

Ali Haydar (k.s) babamın bir sözünü kulağıma küpe ettim. Size de tavsiye etmek istiyorum. Diyor ki hazret; Seninle arkadaş olmak isteyen birine şeriatı anlat. Kabul ederse sen de kurtulursun o da kurtulur. Etmezse sen ondan kurtulursun.

Kardeşlerim, şunu kabul edelim kişi hangi ortamda takılırsa o ortamın havasına bürünüyor. Düğüne gitsen sen de dans etmek istersin, dedikodu yapılan yere girsen canın dedikodu yapmak ister, alkollü bir yere gitsen alkol içersin. Belki bunlar hemen olmaz ama devamlı olursa elbet bir gün yaparsın. Yani takıldığın insanların huyları ya da girdiğiniz ortamdaki insanların huyu size sirayet eder. Biz etten kemikten ibaret değiliz ki. Latif olan bir ruhumuz var. Gözümüz ruhumuza açılan bir pencere. Neye bakarsak ruhumuz ve hafızamıza o kazınıyor. 

Örnek vermek istiyorum; sigara içilen bir ortama girdiğinizde siz içmeseniz bile üzerinize nasıl siniyorsa bunun gibi güzel koku satılan bir yere girdiğinizde de sürmeseniz bile üzerinize siner.

İşte insanların huyları da ruhumuza siner. Burcu abla ne demek istiyorsun amma uzattın diyorsanız; ablam yani işin özü iyi insanlarla beraber olun. Onların güzelliği size de sirayet etsin bunu diyorum. Kendinize yoldan önce yoldaş bulun.

Gül bahçesine giren gül kokar.

İnanın o yitip giden gençlerin Allah'ı hatırlatan, Allah'a ve Resulüne davet eden bir arkadaşı olsaydı işler daha başka olurdu. Allah hak yolunda yoldaşlar versin hepimize. Hakkı hatırlatan eşler nasip etsin. Amin. "Ama Burcu abla etrafımızda öyle insanlar yok ki" diyenler var sanki duyar gibiyim. O zaman ablam sen o kişi olmaya çalış. Sen tut bir düşmüşün elinden. Sen birinin tesettürüne, namazına vesile ol. Sen olmak iste, niyet et, Allah oldurur vesselam. Olduran da öldüren de O değil mi.

İşe, seni şerre davet eden insanlardan uzaklaşmakla başlayabilirsin. Ben bizi, daha iyi biri yapmayan herkesle mesafeyi korumamız gerektiğini düşünüyorum. Yarın mahşerde kimlerle haşrolmak istiyorsak bugün o kişilerleyiz unutmayın.

Ülkemizde yaşanan olumsuzluklar vs. beni çok sıktığı, ümitsizliğe düşürdüğü bir dönemde; Mahmud Efendi hazretlerinin karşıma çıkan bir sözü hayatımı değiştirdi. Buyurdu ki efendi hazretleri; herşey kötüye gidebilir ama sen iyiye doğru gidebilirsin.

İnanın öyle bir tesir yaptı ki ruhumda, hayatıma başka bir yön verdi. Dedim ki kendi kendime "kızım Burcu Rabbini daha çok nasıl razı edebilirsin?" Mümin kendinde eksik olanı bilendir. Bunu düzeltmek için çaba gösterendir. Kendimde eksik olan, uzun zamandır içimde gizlediğim, nasip olsun diye dualar ettiğim çarşaf-ı şerifimi giymek nasip etti Cenab-ı Hak. Onlar çarşafı şerifi sözde zincire vurdular ben ise onu giymekle ruhumdaki zincirleri kopardım. Kendi adıma dünyaya küçük ama kendime büyük bir devrim yaptım. Elhamdülillah.

Dünya ne yana giderse gitsin siz Hakikate yolcu olun.

Bir söz insanı değiştirebilir, bir insan hayatınıza dokunabilir, bir kitap sizi uçurumdan alabilir. Belki siz kardeşlerime de vesile olur diye paylaşmak istedim.

Duamız olsun; Allah'ım! Bizleri kendisine nimet verdiğin Peygamberlerin, sadıkların, şehitlerin, salih müminlerin yoluna ilet. Yoldan sapmışların, küfre batmışların yoluna iletme. Amin amin ecmain.

Selametle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum