Evlilik iki kere imtihandır

Elhamdülillah buraya yaşamadığım hiç bir şeyi yazmadım cenabı mevlam da nasip etmesin. Biliyorsunuz bir evlilik sürecim oldu. Allah bir evlat emanet etti bize. Yani bir anda işler değişir:)

Sürecimden hiç bahsetmedim ya da nasip olmadı diyelim. Şöyle söyleyeyim benim işimi Allah halletti:) Hep hayırlısına duâ ediyorduk ve size de bunu tavsiye ediyorduk, Allah'ın izniyle hayırlısı oldu inşâllahu rahman. Nasıl oldu abla? diye merak eden olur belki biraz bahsedeyim.

Çok sevdiğim bir kardeşim hiç beklemediğim bir anda vesile oldu. Gittim İslami usullere göre görüştüm. Kalbim çok mutmain bir şekilde kalktım masadan. Yani içimden bir ses "bu sefer gol oldu" dedi:)) İşte insan gerçek nasibiyle karşılaşınca böyle oluyor. Tereddüt etmiyorsun kalp, akıl, ruh hepsi aynı sekronda oluyor.

6 aylık bir hazırlık sürecinden sonra sade bir nikah ile evlendim. 

Sadeliği savunacağız. Sade giyineceğiz, sade bir nikah, sade bir ev, sade bir hayat, sade arkadaşlar. Dünya bütün ışıltısı ile karşımızda duracak ama biz şu hadis-i şerifi mihenk taşı yapacağız; "Sadelik, imandandır."

Eşimden istediğim tek şey kitaplarımı koyabileceğim bir kitaplık oldu. Çünkü insan neye çok değer verirse evinin başköşesinde onu görürsünüz. Boşuna demedik kitaplar da çeyizden sayılsın diye:)

Evlendikten sonra sosyal medya ile çok meşgul olamadım. Aktif olamayınca unutulduk haliyle:) Ziyanı yok Allah unutmasın yeter.

Evliliğini takipçi kasmak için instagrama meze yapan kardeşlerime üzülüyorum.
Sizi tenzih ediyorum lâkin bu iş şova dönüştürülmüş durumda. 

Hanım kardeşim sen evlenmek istemiyorsun! 
Sen, instagramda 3 yıl paylaşabileceğin bir nişan, bir gecede 6 elbise değiştirebileceğin bir kına ve evin her köşesine yerleştirebileceğin bir dış çekim istiyorsun.
Bunun adı evlilik değil şov.

Gerçekte durum böyle değil. Evlilik demek iki kere imtihan demek. İki kere sorumluluk demek. Eşinden izinsiz bir yere gitsen melekler sana lanet okuyor. Ya da onun izni olmadan evden bir iğne bile veremiyorsun. Böyle dedim diye feministlerin saldırısına maruz kalabilirim ama hakkı bile bile gizleyenlenler gibi mi olalım yani? Allaha sığınırım.

Bu işin şakası yok. Bu iş şov yapmaya gelmez. Tersle düz olur insan. Bir de evlat sahibi oldun mu ona karşı vazifelerin zaten başlı başına bir mesele. Mahşerde sana şefaatçi olacak, davacı olmayacak şekilde yetiştir bakalım yetiştirebiliyorsan.

Bunun için eş seçimi çok önemli. Kafa dengin olacak, davadaşın olacak ki o çocuğu Allah yolunda yetiştirebilesin.

Eşimi tanıdıkdan sonra şükür secdesi yaptım. Böyle bir zamanda ehli sünnet yolunda olan bir insan ile karşılaşmak çok zor. Zor ama imkansız değil çok şükür çünkü Allah için imkansız diye bir şey yoktur. Ve kişi nasılsa girecegi gönül de öyledir. Duânıza sıkı sarılın. Duâ ederken ayrıntı vererek duâ edin. Eşinizin nasıl biri olmasını istiyorsanız tarif edin Allah'a.

İnanın tencere takımım, kahve fincanım, yatak örtüm hiç bir şeyim yoktu. Bunu hiç kafama takmadım. Beni yaratan O'nun rızası için yuva kuran birine yardım etmez mi dedim, tevekkül ettim. Sonuç olarak; her şeyim oldu hiç bir eksiğim yok. Tek eksiğim bu fani dünyada haramlara kalkan olabilecek bir eşti onu da verdi kurban olduğum. Ahir zamanda yalnız yürümek zor çok zor. Herkes kalbine mukabil bir kalp arar. Bu yaradanın bir kuralıdır.

Hala gönlünün eşini bulamamış kardeşlerim vazgeçmesinler. Israrla duâ etsinler ve Allah'a güvensinler. Şimdi diyorum ki; İyiki Allah diğer kapıları kapatmış şu açılanın güzelliğine bak :) Biz inananlar biliriz ki Allah'ın vermemesinde bile bir rahmet gizlidir.

Eskiden olsa bilmezdim çünkü yaşamayan bilemez, şimdi az çok biliyorum; evlenmek kolay yürütebilmek zor. Burcu abla evliliği nasıl buldun diye soracak olursanız; daha önce düz yolda yürüyormuşumda şimdi dik bir yokuşa denk gelmişim gibi :) Meşakkatli, yorucu ama yanında sevdiğin biri varsa, ellerinden tutuyorsa çok zevkli ve güzel:) Herkes bu duyguyu tatmalı elinizden gelirse evlenmeden ölmeyin derim.

Allah'ın kime neyi ne şekilde nasip edeceği bilinmez ama şuna gönülden inanırım ki; sonsuz merhametiyle nasiplerin en hayırlısını bizlere yaşatabilecek başka bir ilahi güç yoktur. Mühim olan ne güzel, ne kadar çabuk ya da kolay olduğu değil hakkımızda ne kadar hayırlı olduğudur.

Bir ömür koşarsın yetiştiğin sadece nasibindir.
Allah nasibinizi hayırlı eylesin
Duâ ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum