Evleneceklerin dikkatine!

Evleneceklerin dikkatine!

Düğün salonlarının, Ağustos-Kasım dönemini dolu geçireceği belirtildi.

İzmir Düğün Salonu İşletmecileri Derneği Başkanı Levent Demirkurt, düğün salonlarında ramazanı takip eden aylarda yoğunluk yaşandığını, özellikle ağustos ve ekim ayları arasındaki hafta sonuna denk gelen günlerin yaklaşık 1 yıl önceden dolduğunu söyledi. 

Demirkurt, "Bu dönemdeki cuma, cumartesi ve pazar günlerimiz hep dolu. Ben şimdiden 2016 yılının hafta sonları düğünlerini vermeye başladım. Yaklaşık 15-20 tane düğün yazıldı. İnsanların tercih ettiği özel tarihler veya yurt dışından gelecek misafirleri olabiliyor" dedi. 

İzmir'de düğün salonu kiralama fiyatlarının, organizasyonun yeri, zamanı ve niteliğine göre bin 500 liradan başlayıp, 30 bin liraya kadar çıkabildiğini de kaydetti.

"Adı konulmamış sektör"

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Ümit Yaşar Demir de düğünlerin bir sektör olarak değerlendirdiğini belirterek, "Yüzlerce kalemden oluşuyor ve bence Türkiye'nin en büyük sektörlerinden birisi. Sürekli büyüyor ve bu sektörün lokomotifi de düğün salonları" diye konuştu. 

Yaz dönemine gelen ramazan ayının Türkiye'de düğün sezonunu ikiye ayırdığını anlatan Demir, şöyle devam etti:
"Ramazan ayında düğünler azalıyor ama bu ay içinde düğün salonu fiyatlarının düşmesi nedeniyle gayrimüslim vatandaşların düğünleri yoğunlaşıyor. Ramazandan sonra düğün salonlarında bu yıl ağustos, eylül ve ekim aylarında doluluk oranı çok yüksek. Özellikle ağustos ve eylül aylarında hafta sonunda bir salon bulmak neredeyse imkansız."
Demir, Türkiye'de her yıl 670 bin çiftin evlendiğini, nikah, kına, söz, nişan ve evlilik şeklinde yaklaşık 1 milyonun üzerinde etkinlik yapıldığını kaydederek, "Kişi başı gelir fazlalaşınca Türkiye'de evlilik törenlerinde harcanan para da arttı. Önceden 2 bin liraya pastalı düğün yapılırken şimdi 10 bin liraya yemekli düğün yapılıyor. Bu yemekli düğün Bağcılar'da yapılırsa 7-10 bin, İstanbul Boğazı'nda yapılırsa 50-100 bin lirayı buluyor" ifadelerini kullandı. 

"Her şey dahil sisteme gidiyoruz"

İSTDO olarak düğün salonlarına fiyat tarifesi çıkardıklarını aktaran Demir, hafta içi, hafta sonu, aylara, davetli sayısına, mekanın yerine, hizmet kalitesine ve yemek listesinin içeriğine göre fiyatların belirlendiğini söyledi.

Düğün salonlarının müşterilerine paket programlar sunmaya başladığını da dile getiren Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu paketler, evlilik öncesi eğitim seminerlerinden evlilik kredisi sunulmasına, alışverişlerinden salon kiralarına, davetiyelere, ikramlara ve fotoğraf çekimlerine kadar düğünle ilgili birçok içeriği kapsıyor. Artık otellerdeki gibi biz de her şey dahil bir sisteme doğru gidiyoruz."

ülkehaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.