Evlat nöbetine katılımlar devam ediyor

Evlat nöbetine katılımlar devam ediyor

​Evlat nöbeti tutan acılı ailelerin umutlu bekleyişi 6'ncı ayı geride bırakırken eyleme 3 aile daha katıldı.

Çocukları HDP tarafından kandırılarak dağa gönderildiği gerekçesiyle, HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetine başlayan ailelere, katılımlar sürüyor.

Şırnak merkezden evlat nöbetine oğlu Ramazan için katılan baba Mehmet Ali Eliçümüş, PKK elemenlarının oğlunu kaçırdığını söyledi.

Eliçümüş, "Oğlum 6 ay önce PKK'liler tarafından kaçırıldı. Oğlum İstanbul'a gitmişti orada HDP'liler onun beynini yıkayıp dağa göndermek için tekrar köye gönderdi. Oğlumu Uludere'ye çağırıp dağa kaçırmışlar." dedi.

Baba Eliçümüş, çocuğuna çağrıda bulunarak geri dönmesini istedi.  

Adıyaman'dan 22 yaşındaki oğlu Ramazan Topaloğlu için evlat nöbetine katıldığını belirten anne Bedriye Topaloğlu, çocuğunun 9 yıldır kaçırıldığını söyledi.

Topaloğlu, "Çocuğumun arkadaşının düğününe gitmişti. Her yeri aradık ama bulamadık. Oğlum kaçırıldıktan 7 yıl sonra dağda olduğunu PKK'lilerin cenazesinde öğrendim. Oğlum korkma devlet sana ceza vermeyecek. Sen gittin gideli huzur kalmadı." dedi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinden gelen anne Saadet Kartal ise şöyle konuştu:  "Adıyaman'ın Kâhta ilçesinden oğlum Şükrü Kartal için geliyorum. 2014 yılında oğlum kaçırıldı. Oğlum Gaziantep'te üniversite okuyordu."

Kartal, oğlunun arkadaşının evlerine geldiğini ve oğlu Şükrü'nün kandırılarak götürüldüğü bilgisini kendilerine verdiğini söyledi.  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.