Evi onarmak

Manevi iklimin iyileştiriciliğini hissedebilmek, kalbi islerden temizlemekle mümkün olsa gerek. Günah isleri birike birike kalbi karartıyor; kararan kalbin harama karşı kararlığı kırılıyor; feraset azalıyor, dirayet kayboluyor!

Nefse karşı mücadele zayıflıyor; hal kayıyor, kuru sözler kalıyor geriye! Kuru mermi ne kadar tesir ediyorsa o sözler de o kadar tesir ediyor muhatap üzerinde. İçi boşalmış ruhu uçmuş fiiller karşıya korku vermiyor artık; kuru gürültü söz sataşmasından ortalık toz duman oluyor sadece!

Haramlardan kaçış, farzlara yöneliş hızı yavaşlıyor, sünnete yöneliş azalıyor bu demlerde! Üç aylar gelmiş, manevi kazanım artmış; döviz dalgalanışı, altın seyri, arsa yatırımı, daire geliri, maaş arştı kadar ilgi uyandırmıyor, gündem oluşturmuyor kişide.

Siyaset kadar takip edilmiyor hadiselerdeki hikmet akışı; çünkü nazarlar kayık, net görülmüyor yakın da uzak da! Siyasetteki başarı tepkileri daha da azaltıyor, sinir uçlarını iyice zayıflatıyor; dün olmaz denen şeyler bugün rahat yapılıyor; yarınsa bu gidişle korku verici!

Ve bu salgın olarak yayılıyor; içten içe, derinden derine, fert fert, grup grup… Nasıl bir aşı vurdular ki sersemleştiriyor, denge duruş yitiriliyor!

Maddi salgına gösterilen duyarlılık buna gösterilmiyor maalesef; dünya tatlı, zevkler güzel, oyuncaklar iyi! Ölüme daha var göz yumuculuğuyla vehmi uzun bir hayat rüyası ile uyunuluyor.

İstiğfar ve tövbe fırçalarıyla bacalardan başlayıp evin her tarafını temizlemek; Recep ayını yaşadığımız bugünlerde çok önem arz ediyor; temizliğe devam edeceğimiz Şaban ayından sonra çok önemli bir misafir geliyor; Ramazan.

Ne kadar hazırlık yaparsak kutlu aya karşılamak için o kadar istifade ederiz; bedeni arındırmak, kalbi arındırmak, ruhu dinlendirmekle Kur’an’ı anlamaya daha yatkın olur, Kur’an ahlakı ile yaşamaya yakınlaşır, kul olma yolunda ilerleriz.

Nefse karşı güçlü, şeytana karşı kuvvetli olunur; insi ve cinnilere karşı dirayet, küresel kâfirlere direniş artar böylelikle.

Yavaş yavaş unutturulan şeyleri hızlı hatırlar; düştüğümüz yerden kalkar oluruz. Değerlendirilmeyen fırsatlar kaçırılan değerlerdir; okumayı arttırmak, fikri çoğaltmak, zikri yükseltmek, murakabeyi yoğunlaştırmak, Salihlerle sohbeti sıklaştırmak, sükûtu sevimli, yalnızlığı yaren görmek; Çoğaltılabilecek güzel eylemler; Haramdan yılandan akrepten kaçar gibi kaçırtır, farzlara o hızla koşturtur, sünnete şevkle tutunur kılar inşaallah.

Evi onarmak ve temizlemek mevsimindeyiz vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.