Evden çalışanların iş yükü arttı, molaları kısaldı

Evden çalışanların iş yükü arttı, molaları kısaldı

Koronavirüs salgını bazı alanlarda evden çalışma sistemini de beraberinde getirdi. Birçok ülkede yapılan araştırmalar, evden çalışanların mesai saatlerinin uzadığını, iş yükünün artarak molaların kısaldığını ortaya koyuyor.

Koronavirüs salgınıyla beraber hayat şekillerimiz değişti. Buna bağlı olarak da çalışma hayatımız yeni bir düzene geçti.

Salgın, birçok sektörde evden çalışma sistemini zorunlu kıldı. Yapılan araştırmalar, evden çalışmanın mesai süresini 2 saat daha uzattığını ortaya koydu.

Yurt dışında yapılan iki ayrı araştırma benzer sonuçları ortaya koydu. Teknoloji şirketi NordVPN Teams'in verilerine göre, birçok ülkede evden çalışanların iş yükü arttı.

İngiltere ve Kanada'da 9, Amerika Birleşik Devletleri'nde 8 saat olan günlük mesai süresi 11 saate, Avusturya'da da 9'dan 10'a çıktı.

Çalışma performanslarını gösteremeyeceklerinden endişeleniyorlar

Uzaktan bağlantı hizmeti sağlayan Wildgoose tarafından yapılan farklı bir araştırmaya göre, İngiltere’de evden çalışanlarının yüzde 44'ü geçen yılla kıyaslandığında daha çok çalışıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde de manzara benzer.

Araştırmaya göre çalışanlar, evde mesai yaparken işverenlerine çalışma performanslarını gösteremeyeceklerinden de endişeleniyor. 

TRT HABER 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.