Ev hanımlarının Kur’an-ı Kerim öğrenme azmi

Ev hanımlarının Kur’an-ı Kerim öğrenme azmi

Adıyamanlı ev hanımları, çocukluklarında imkân bulamadıkları için öğrenmedikleri Kur’an-ı Kerim'i, torun sahibi olduktan sonra azimle öğreniyorlar

Adıyaman Ebubekir Sıddık Kız Kur'an kursunda okuyan ev hanımları, Kur'an kursu öğreticisi Fatma Mutlu ve Mehtap Yiğit öncülüğünde Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorlar. Torun sahibi olduktan sonra Kur'an-ı Kerim'i öğrenme azimleri hem imrendiriyor hem de Kur'an-ı okumanın yaşı olmadığını öğretiyorlar.

Üç yıldır kursa geldiğini dile getiren Emine Gülsüm, "Kur'an kursuna gelmeden önce çok eksiğimiz vardı. Eskiden Kur'an-ı Kerim öğrenmek çok zordu. Ama şu an ki imkânlara göre çok kolay olmuş. Kursa geldikten sonra Kur'an-ı Kerim ve tecvitli okuması çok güzel bir şekilde öğrendim. Buraya gelmekte çok mutluyum, özellikle çocuklarımız için çok seviniyorum. Bütün hanımlara tavsiye ediyorum kendileri gelsin, çocuklarını getirsinler. Üç yıldır buraya geliyorum. Öncesinden biraz bilgim vardı ama bilgilerimi burada tamamladım. Tecvitli okuma, dini bilgileri tamamlama, Peygamberlerin hayatı, İslam'la ilgili bilgileri ve uygulamalarını burada hocalarımızın öncülüğünde öğreniyoruz." dedi.

"PEYGAMBER EFENDİMİZİN VE EŞLERİNİN HAYATLARINI ÖĞRENDİK"

Komşularının teşvik etmesi ile kursa gelmeye başladığını dil getiren Hanım Yaldız, "Bir yıldır bu kursa geliyorum. Komşularımın hepsi geliyordu, onların teşvikiyle geldim. Eskiden Kur'an-ı Kerim bilgim vardı ama bilgilerim tam değildi. Buraya geldikten sonra bilgilerimi tamamlamaya başladım. Evimizdeki huzur, eşimize karşı sorumluklarımızı, Peygamber Efendimizin ve eşlerinin hayatlarını öğrendik. Kur'an kursuna gelmenin bana çok katkısı oldu. Bütün ev hanımlarını buraya bekliyorum. Ev işlerini yapıp hemen buraya geliyoruz. Küçük çocukları olanlarda çekinmeden gelebilir. Burada onlar için de yerimiz var. Çocuklar için de güzel bir çalışma oluyor. Çocuklarımız evde bize evde soruyor anne dersini yaptın mı diye." ifadelerini kullandı.

"NİYETİM HAFIZ OLMAK"

Hafız olmak için çalışacağını dile getiren kurs öğrencilerinden Zeynep Sağol, "Daha önce Kur'an-ı Kerim okumayı ve tecvit kurallarını biliyordum ama unutmuştum. Buraya geldikten sonra yeniden öğrendim ve pekiştirdim. Niyetim Kur'an-ı Kerim-i ezberlemek. Rabbimin izniyle kızımı da buraya gönderip hafız olmasını sağlayacağım inşallah." şeklinde konuştu.

"KUR'AN-I KERİM OKUMAYI BURADA ÖĞRENDİM"

Kursa geldikten sonra Kur'an okumasını öğrendiğini dile getiren Sema Yetiş ise, "Depremden sona bu mahalleye geldim. Burada kadınlara yönelik Kur'an kursunun olduğu öğrendim. İnşallah daha güzel ve daha iyi okumayı öğrenerek başkalarına faydalı olurum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.