Ev fiyatına kurbanlık!

Ev fiyatına kurbanlık!

Kayseri'deki Oymaağaç Kurban Pazarı'na getirilen 1 ton 250 kilo ağırlığındaki 'Simental' cinsi tosun, 75 bin TL'den alıcı bekliyor.

Tosunun sahibi besici Fevzi Kaya, "Aynı cinste daha büyüğünü getirene cipi ile 2 koçu hediye edeceğini söyledi. Kayserili besici Fevzi Kaya, yetiştirdiği tosun için Türkiye'nin en büyüğü olduğunu iddia etti. Kaya, "Aynı cinste daha büyüğünü getirene bir cip ve 2 koç hediye edeceğim. Tosunlar tosunu bastığı yeri titretiyor ve tam tamına 1 ton 250 kilo ağırlığa sahip. Ben bu tosunumuza 'Kıllı' adını taktım ve 2 yıl özel olarak besledim. Cüssesi o kadar iri ki diğer danalar, yavrusu gibi duruyor" dedi.

Üzerine Türk bayrakları ve nazarlık takılan 2.5 metre uzunluğundaki tosun, Kayseri Oymaağaç Kurban Pazarı'na getirildiği anda ilgi odağı haline geldi. Meraklılar bir anda etrafında toplandı ve cep telefonları ile bunu görüntüledi. Besici Kaya, 1 ton 250 kilo ağırlığındaki 'Kıllı'nın günde 25 kilo yem tükettiğini belirterek, "Bir de iddiam var; tosunumuzun aynı cinsten daha büyüğünü getirene bir cip ve 2 koç hediye edeceğim" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.