EURO 2016'ya grevler damga vuruyor

EURO 2016'ya grevler damga vuruyor

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına, oynanan futboldan çok, yaşanan aksaklıklar, üst düzey güvenlik ve çıkan olaylar damga vuruyor.

Ülkede daha önce yaşanan terör olayları sebebi ile yoğun güvenlik önlemleri alındı. Özellikle başkent Paris'te alınan yoğun güvenlik önlemleri sebebi ile Fan Zone alanının bulunduğu Eyfel Kulesi çevresi ve maçların oynandığı stadyum çevresinde polisin tüm yolları kapatmış olması, yoğun olan Paris trafiğini çekilmez bir hale getirdi. Bazı metro istasyonlarının da güvenlik sebebi ile kapalı olması, halkı ve EURO 2016 havasını Paris'te yaşamak isteyen insanları zor durumda bırakıyor.
 

Fransa'da EURO 2016 maçları 10 farklı şehirde oynanması sebebi ile insanların sürekli yer değiştirmesi gerekiyor. Özellikle basın mensupları ve taraftarların yer değiştirmede en sık kullandığı ulaşım aracı Air France'ın greve girmesi, birçok kişiyi mağdur etti. Fransa hükümetinin almış olduğu yeni çalışma yasasını protesto amacıyla Air France pilotlarının grev yapma kararı ile ülke içinde havayolu ulaşımı adeta durmuş durumda. Air France'ın her ne kadar yapmış olduğu açıklamada günde sadece 4 ya da 5 seferin iptal olacağı belirtilse de, birçok uçuşun iptal olduğu Fransa basınında yer alıyor. İptal olan uçuşlar sebebiyle havayolu şirketinin günlük 5 milyon Euro civarı bir zarar yaşadığı da belirtildi. 4 gün süreceği açıklanan grevin öncelikli hedefinin, çalışma koşullarının düzeltilmesi olduğu belirtildi. Bu arada ülkeye EURO 2016 için gelen takımlar da, özel uçakları olmasa bu grevden etkilenecekti.

Öte yandan Fransa'da pilotlar dışında demiryolu işçileri de iş yavaşlatma grevini sürdürüyor

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.