Euro 2016'da Yarı Final Heyecanı Başlıyor! Portekiz-Galler Maçı Ne Zaman? Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Euro 2016'da Yarı Final Heyecanı Başlıyor! Portekiz-Galler Maçı Ne Zaman? Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün ve yarın (Perşembe) oynanacak yarı final maçlarının ardından finalistler belli olacak.

Fenerbahçeli Luis Nani ile Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın formasını giydiği Portekiz ile tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Galler, bugün TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek.

Lyon'daki Stade de Lyon'da oynanacak maçı, İsveç Futbol Federasyonu'ndan Jonas Eriksson yönetecek. Eriksson'un yardımcılıklarını Mathias Klasenius ve Daniel Wärnmark yapacak.

Maç 22.00'da TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Karşılaşmada, Galler'in yıldız futbolcusu Aaron Ramsey ve Benjamin Davies, kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecekler. Portekiz ise Galler karşısına kart cezalısı William Carvalho'dan yoksun çıkacak. 7 Temmuz Perşembe günü oynanacak diğer yarı final mücadelesinde ise Almanya ile ev sahibi Fransa karşı karşıya gelecek. Marsilya'daki Stade Velodrome'da TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Nicola Rizzoli yönetecek. Rizzoli'nin yardımcılıklarını Elenito Di Liberatore ve Mauro Tonolini yapacak. Fransa Milli Takımı'nda sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, Almanya'da ise sakatlıkları bulunan Mario Gomez ve Sami Khedira'nın yanı sıra cezalı durumdaki Mats Hummels yarı final maçında forma giyemeyecekler. İtalya maçında sağ dizine aldığı darbe nedeniyle sakatlığı bulunan Alman futbolcu Bastian Schweinsteiger'in durumu ise henüz netlik kazanmazken, bu futbolcunun da oynama ihtimalinin düşük olduğu öğrenildi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final maçı 10 Temmuz Pazar günü saat 22.00'de Saint-Denis'deki Stade de France'da oynanacak. Fransız basınından milli takımlarına övgü Fransız basını, Euro 2016 çeyrek finalinde İzlanda'yı 5-2 yenerek yarı finale adını yazdıran Fransa Milli Takımı'na övgü yağdırdı. "Neredeyse mükemmel" başlığını atan L'Equipe, "Maviler, İzlanda karşısında bir festivali yönetti ve yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu. Antonie Griezmann her şeyi yaptı ve takımı yarı finale taşıyan isimlerin başında geldi. Fransa bu sonuçla 5'inci kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale adını yazdırdı" ifadesini kullandı. Le Figaro gazetesi, "Fransa, yarı final için buzu kırdı" başlığını atarken, Le Parisien de, "Bu sefer inanıyoruz" manşetini kullandı.

DESCHAMPS: YARI FİNALDE DÜNYANIN EN İYİ TAKIMI ALMANYA İLE KARŞILAŞACAĞIZ

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps maçın ardından yaptığı açıklamada, "Fransa halkı aylardır bizim arkamızdaydı. Kendilerine bu zevki ve duyguları yaşattığımız için mutluluk duyuyorum. Şimdi yarı finalde dünyanın en iyi takımı Almanya ile karşılaşacağız" dedi.

PAYET: İZLANDA'NIN GÜCÜNÜ BİLİYORDUK VE ZAYIF YÖNLERİNE ÇALIŞTIK

Fransız futbolcu Dimitri Payet de, "İzlanda maçına çok iyi hazırlanmıştık. Onların gücünü biliyorduk ve zayıf yönlerine çalıştık. Yarı finalde Almanya ile karşılaşacağız. Zor bir maç daha bizi bekliyor" diye konuştu.

GİROUD: DÜNYA KUPASI'NIN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYORUZ

İzlanda Milli takımı karşısında iki gol kaydeden Oliver Giroud ise, "Kendim adına, takım adına ve tüm Fransızlar adına çok mutluyum. Takım olarak 5 gol attığımız için çok memnunuz. İzlanda da maçta pes etmedi. Çok cesur ve azimli bir takım. Şimdi ise Almanya ile oynayacağımız maça odaklanmalıyız. Çok büyük bir maç olacak. Dünya Kupası'nın intikamını almak istiyoruz. Takımımla gurur duyuyorum ve Almanya karşısında galip geleceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

 

Tarafsız Bölge

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.