Euro 2016 ne zaman başlayacak? - Euro 2016'ya sayılı günler kaldı Türkiye'nin ilk maçı ne zaman?

Euro 2016 ne zaman başlayacak? - Euro 2016'ya sayılı günler kaldı Türkiye'nin ilk maçı ne zaman?

Euro 2016 ne zaman başlayacak. Euro 2016 maçları nerede oynanacak. Türkiye hangi grupta yer alıyor?

Avrupa şampiyonasının başlamasına az bir süre kaldı. 20 günden az kalan Turnuva bu sene büyük ses getireceğe benziyor. Turnuva yaklaşırken tabii herkesin aklında aynı soru işareti var. Euro 2016 ne zaman başlıyor? Turnuva maçlarının oynanacağı tarihler belli oldu ve Euro 2016 fikstrü aylar öncesinden açıklandı. Avrupa şampiyonası maçları nerede oynanacak ve Euro 2016 ne zaman bitecek detaylar haber içeriğinde. Liglerin sona ermesinin ardından Milli Takım kadroları yavaş yavaş açıklanmaya başladı. Aday kadrolar belli oldu. Euro 2016'ya katılacak tüm takımlar kampa girmeye hazırlanıyor. Milli takımımız uzun bir aradan sonra bu özel turnuvaya katılmaya hak kazandı. Türk milli takımı Euro 2016 gruplarını en iyi üçüncü olarak tamamladıktan sonra, Fransa bileti alan takımlardan biri oldu. Avrupa Şampiyonası bu sene Fransa'da yapılacak ve turnuvaya 24 takım yer alacak. Euro 2016 bu sene 10 Haziran tarihinde başlayacak ve turnuva 10 Temmuz tarihinde sona erecek. A Milli takımımız Euro 2016'da rakipleriyle 10 - 22 Haziran tarihleri arasında maçlarını oynayacak. Milli takımımız grubu ikinci bitirme dahilinde gruptan çıkabilecek. Turnuvada en iyi üçüncülerde bir üst tura yükselebilecek. Bu özel turnuvanın finali Stade de France de yapılacak. Euro 2016 ne zaman başlayacak, Euro 2016 maçları hangi tarihte oynanacak, Euro 2016 kaç gün kaldı, Türkiye hangi grupta yer alacak, üst tur kuraları ne zaman yapılacak ve maçlar hangi tarihte başlayacak detaylar...

EURO 2016 NE ZAMAN BAŞLIYOR GERİ SAYIM BAŞLADI

Bu yaz gerçekleştirelecek olan Euro 2016 10 Haziran tarihinde başlayacak ve 10 Temmuz tarihinde ise sona verecek. Fransa'da bomba saldırıları üzerine geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Fransa'da maçlar tedbir alınarak güvenli bir şekilde oynanabilecek. Euro 2016'nın başlamasına sayılı günler kaldı. 10 - 22 Haziran tarihleri arasında Grup maçlarının oynanacağı, 25 - 27 Haziran tarihleri arasında son 16 turu maçlarının oynanacağı, 30 Haziran - 3 Temmuz tarihlerinde Çeyrek final maçlarının oynanacağı, 6 - 7 Temmuz ayları arasında Yarı final maçlarının oynanacağı ve 10 Temmuz gününde ise final maçının yapılacağı FİFA tarafından açıklandı. Türk milli takımı da Euro 2016 turnuvasında boy gösterecek. Türkiye milli takımı 8 yıl sonra ilk defa bir turnuvada boy göstermiş olacak.  Ay yıldızlı takımımız eleme maçlarında en iyi üçüncü olmayı başarınca, bu harika turnuvaya da hak kazanmış oldu. Ay yıldızlı takımımız gruplardan çıkarsa bir üst tura yükselecek. En son Euro 2012'nin sahibi İspanya milli takımı olmuştu. Milli takımı grubu 3. veya 4. bitirirse turnuvaya veda edecek ve ülkeye geri dönecek. Euro 2016'nın favori takımları, Almanya, İspanya, Fransa ve Belçika olarak tahmin ediliyor.

EURO 2016 GRUPLARI TÜRKİYE HANGİ GRUPTA YER ALACAK

A GRUBU

Fransa
Arnavutluk
Romanya
İsviçre

B GRUBU

İngiltere
Galler
Slovakya
Rusya

C GRUBU

Almanya
K. İrlanda
Polonya
Ukrayna

D GRUBU

İspanya
Türkiye
Çek Cum.
Hırvatistan

E GRUBU

Belçika
İrlanda
İsveç
İtalya

F GRUBU

Portekiz
İzlanda
Macaristan
Avusturya

EURO 2016 MAÇ TARİHLERİ

Grup maçları: 10 - 22 Haziran tarihleri arasında oynanacak.
Son 16 turu maçları: 25 - 27 Haziran tarihleri arasında oynanacak.
Çeyrek final maçları: 30 Haziran - 3 Temmuz arasında olacak.
Yarı final maçları:  6- 7 Temmuz tarihinde olacak
Final:  10 Temmuz'da son iki takım final mücadelesi gösterecek.

euro 2016 fikstürü

EURO 2016 MAÇLARI HANGİ ŞEHİRLERDE OYANANACAK 

Final Maçı Hangi Stadyum'da Oynacak

Euro 2016 bu sene Fransa'da gerçekleştirlecek. Ev sahibi Fransa'nın direkt katılacağı ve ilk kez 24 takımın mücadele edeceği EURO 2016'da ülkeler dörderli 6 gruba ayrılacak.Oynanacak 3 maçın ardından gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar ile en iyi 3 üçüncü, ikinci tura yükselecek. İkinci turdan itibaren tek maçlı eleme sistemine göre oynanacak turnuvanın finali, 10 Temmuz'da Stade de France'ın ev sahipliğinde yapılacak. Şampiyonada karşılaşmalar Fransa'nın Lyon, Başkent Paris, Marsilya, Bordeaux, Lens, Lille, Nice, Toulouse, Saint-Denis ve Saint - Etienne şehirlerinde oynanacak.

Milli takımımız Euro 2016'da D grubunda yer alacak.  Ay yıldızlı takımımız eleme maçlarında en iyi üçüncü olmayı başarınca, turnuvaya katılma şansı elde etmiş oldu. A Milli takımı Euro 2016 gruplarında ikinci olma durumunda bir üst tura yükselecek. Euro 2016'da en iyi üçüncülerde grup maçlarında olduğu gibi bir üst tura yükselebiliyor. Final 10 Temmuz tarihinde  Stade de France yapılacak.

 

Ajanshaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.