Etiyopya'da yardıma ihtiyaç duyanların sayısı 9,4 milyona yükseldi

Etiyopya'da yardıma ihtiyaç duyanların sayısı 9,4 milyona yükseldi

Etiyopya'daki çatışmalardan dolayı gıda yardımına ihtiyaç duyanların sayısı 9,4 milyona çıktı. Tigray ve Amhara'da sağlık kontrolünden geçen hamile ve emziren kadınların yüzde 50 ise yetersiz besleniyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Afar, Amhara ve Tigray eyaletlerinde halen süren çatışma ortamından ötürü yardıma ihtiyaç duyanların sayısının hızlı şekilde arttığını duyurdu.

En büyük artış 3,7 milyon kişinin yardım beklediği Amhara'da yaşanırken, yardıma ihtiyaç duyanların sayısının yüzde 80'inden fazlası savaş hattının gerisinde.

"9,4 milyon kişi gıda bekliyor"

Kuzey Etiyopya'da 9,4 milyon kişinin gıda beklediğinin altı çizilen WFP'nin açıklamasında, Tigray ve Amhara'da sağlık kontrolünden geçen hamile ve emziren kadınların yüzde 50'sinin yetersiz beslendiğine dikkat çekildi.

WFP, bölgede şimdiye kadar 3,2 milyon kişiye yardım ulaştırdı.

Başbakan Abiy Ahmed cepheye gitmişti

Etiyopya hükümeti, 2 Kasım'da güneye ilerleyişini sürdüren isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) saldırıları nedeniyle ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Ordu, başkente 200 kilometre kadar yaklaşan isyancılara karşı havadan ve karadan saldırı başlatmıştı. Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, TPLF ile savaşmak için yetkilerini yardımcısına devrederek cepheye gitmişti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.