Etiyopya'da Türkçe eğitim dönemi başlıyor

Etiyopya'da Türkçe eğitim dönemi başlıyor

Etiyopya'nın önde gelen 3 üniversitesinde bu yıl içinde başlanacak eğitimde başarılı olan öğrenciler 'Türkçe Yaz Okulu'na katılabilecek

unus Emre Enstitüsü, Etiyopya'da üniversitelerde Türkçe öğretilecek. Ülkenin önde gelen 3 üniversitesinde Türkoloji Projesi kapsamında bu yıl içinde Türk dili eğitimine başlanacak.

Addis Ababa, Mekelle ve Wollo üniversitelerinde verilecek Türkçe kurslarında başarılı olan öğrenciler enstitünün düzenleyeceği Türkçe Yaz Okulu'na katılma imkanı bulacak.

Mekelle Üniversitesi'nde ikinci dönemden itibaren dil kursları başlıyor

Üniversite bünyesinde verilecek dersler sayesinde Etiyopya'nın en büyük doğrudan yabancı yatırımcılarından Türkiye ile akademik, bilimsel, ticari ve kültürel bağların güçlendirilmesi için oldukça önemli bir adım atılıyor.

Başarılı öğrenciler Türkçe Yaz Okulu'na katılacak

Üniversitede başlatılan Türkçe kursları, Çince, Japonca ve Korece gibi Yabancı Diller Bölümü tarafından koordine edilecek. Programda başarılı olan öğrenciler ise Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenleyeceği Türkçe Yaz Okulu'na katılacak.

Yunus Emre Enstitüsü'üin 46 ülkede 85 üniversite ile Türkoloji Projesi protokolü bulunuyor. Bu üniversitelerde toplam 85 Türk akademisyen görev yapıyor. Enstitünün yürüttüğü Türkoloji projesi kapsamında sadece geçen yıl 4 bin 785 kişi, şimdiye kadar ise 120 bin 531 kişi Türkçe öğrendi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.