Estonya'da burka yasağı tartışması alışkanlıktan!

Estonya'da burka yasağı tartışması alışkanlıktan!

Estonya meclisinde ülkeye gelen mülteciler için burka giyme yasağı yasa tasarısı mecliste tartışılıyor

Estonya yetkilileri Müslüman kadınların burka ile dolaşmasını yasaklama niyetinde olduklarını açıkladılar. Rus medyasına göre bu Baltık Cumhuriyeti ülkeye mültecilerin gelişine bu şekilde hazırlanıyor.

Estonya Sosyal Koruma Bakanı Margus Tsahkna burka yasağını "Biz halka açık yerlerde insanların kimliğine tanımaya alışkınız” sözleri ile savundu. Memleket yetkilileri ayrıca mülteciler için ülke dilini ve adaptasyon programını öğrenmeyi zorunlu kılacaklarını da bildirdiler.

Her yıl, Avrupa Birliği'nin kontenjana göre, Estonya Afrika ülkelerinden 250 mülteciyi kabul ediyor.

Burka yasağı önerisi Estonya meclisinde hararetli bir tartışmaya neden oldu. Bazı milletvekilleri bu yasağın mülteci haklarını kısıtlayacağını, başkaları ise onların Estonya yasalarına göre yaşamak zorunda olduğunu savundular.

Estonyalı yetkililer ülkede nadir hastalıkların yayılmasını önlemek için mültecileri sürekli tıbbi gözetim altında tutmayı da teklif ediyor.

"Biz bu şartlar hakkında mültecileri önceden uyarmak niyetindeyiz", dedi bakan Tsahkna. O bu şartlara uymayı kabul etmeyen mültecilerin Baltık Cumhuriyetlerine giremeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.