Esnafın sıcak havayla imtihanı

Esnafın sıcak havayla imtihanı

İstanbul'da etkili olan aşırı sıcaklar çalışmak zorunda olan esnafa zor anlar yaşattı.

Döner ustaları bunaltıcı sıcağa rağmen yüksek ısıda döner pişirirken, sıcaktan bunalan oto yıkamacılar ise kendilerine tazyikli su tutarak serinlemeye çalıştı. 

İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı vatandaşları bunalttı. Sıcak hava en çok da daha yoğun sıcaklarda çalışmak zorunda olan dönercileri etkiliyor. Bunaltıcı sıcağa rağmen ekmek parası için döner pişiren ustaların zor anlar yaşadığı görüldü.
Aşırı sıcak havaya rağmen çalışmak zorunda olduğunu belirten döner ustası, “Mecburuz efendim. Çalışmak zorundayız. Çalışmayınca ekmek yok” dedi.

OTO YIKAMACILAR HEM ARAÇLARI HEM KENDİLERİNİ YIKADILAR

Adeta nefes almakta güçlük çeken vatandaşlar, türlü türlü serinleme yöntemlerine başvuruyor. Dolapdere’deki bir oto yıkama çalışanları da serinlemek için çareyi birbirlerine tazyikli tutmakta buldu. Oto yıkamacılar, önlerindeki araçları yıkadıkları esnada ara sıra kendilerine de tazyikli su tutarak serinlemeye çalıştı. Oto yıkama sahibi Sedat Tokmak'ın çalışanlarına su tutarak serinletmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Sıcaktan bunaldığını belirten Oto yıkama sahibi Sedat Tokmak, “Hem arabayı hem arkadaşları yıkıyoruz. İnanılmaz bir sıcak var. Artık dayanamıyoruz. Hem kendimizi hem arabaları yıkıyoruz. Böyle çalışıyoruz. Başka şekilde sıcağa tahammülümüz yok. Resmen sıcaktan eriyoruz” dedi.
Oto yıkama çalışanı Levent Ali ise, “Çok sıcak. Biz de hem kendimizi hem arabaları yıkıyoruz. Havalar çok sıcak olduğunda böyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.