Esnaf para üstü vermekte zorlanıyor

Esnaf para üstü vermekte zorlanıyor

Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, yetişkinlerin, Kurban Bayramı'nda çocuklara harçlık olarak vermek için 5 liralık banknot toplamasından dolayı esnafın para üstü vermekte zorlandığını söyledi.

Yançıl, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala özellikle Anadolu'nun kırsal bölgelerindeki bakkal dükkanları ve diğer küçük esnafta 5 lira liralık banknot  sıkıntısı yaşandığını ifade etti.

Türkiye toplumunun, bayramlarda çocuklara hediye veya harçlık vermek gibi güzel gelenekleri olduğunu dile getiren

Yançıl, şunları kaydetti:

"Bayramda el öpmeye gelen çocuklara kimisi çikolata kimisi de para verir. Dolayısıyla şu anda babaanneler, anneanneler, nineler, babalar, dedeler, anneler, amcalar, halalar, dayılar, çocuklarına ve yeğenlerine bahşiş verebilmek için piyasadan 5 liralık banknotları topluyorlar. Esnafımız, 5 liralıkları pek bulamıyor. Dolayısıyla para üstü vermekte zorlanıyor. Bir sıkıntı ve darlık var. Örneğin 7 lirayı birer liralık metal paralarla veriyoruz."

Bu sıkıntıların gelip geçici olduğunu ve bayramdan sonra yeniden bollaşacağını belirten Yançıl, çocukların harçlıklarını harcamaya başladığı bayramın birinci gününü beklediklerini sözlerine ekledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.