Eskişehir'de 127 hafız öğrenciye icazet merasimi yapıldı 

Eskişehir'de 127 hafız öğrenciye icazet merasimi yapıldı 

Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülüklerine bağlı  Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan 127 erkek ve kız öğrenci için “Kur’an’ı Kerim Ziyafeti ve Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin "Kur'an-ı Kerim Allah tarafından korunma altına alınmıştır. Hiç bir kimse Kur'an'ın korunmuşluğuna zarar veremez. Kur'an-ı Kerim nazil olduğu andan itibaren hem vahiy katipleri tarafından yazılmış hem de ashab-ı kiram tarafından ezberlenmiş ve o günden bugüne kadar hafızlar tarafından ezberlenerek bugüne kadar bozulmadan gelmiş ve kıyamete kadar da korunmaya devam edecektir. Böyle bir mazhariyet dünyada hiç bir kitaba nasip olmamıştır. Bu dünyada Kur'an'ın koruyucuları hafızlarımızdır ve onlar Kur'an'ı muhafaza ettikleri sürece Allah da onları muhafaza edecektir. O yüzden bugün hafızlığını tamamlamış olan kardeşlerim Kur'an'ı ezberlemek büyük bir şereftir. Dolayısıyla biz müslümanlar olarak şerefimizi ve onurumuzu başta Kur'an'dan alıyoruz. İşte bundan dolayı hafızlarımız Kur'an'ı insanlara tebliğ eden, ulaştıran ve bu şerefi taşıyan güzide insanlardır" dedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise "Bu sene 61 erkek 67 de kız öğrencimiz olmak üzere toplamda 127 öğrencimizin icazet merasimini yapmış olacağız. Hafızlar toplumda dolaşan canlı Kur'an'dırlar. Hafızlık büyük bir bahtiyarlıktır. Hafızlar manevi önderlerimizdir. Başta ilk hafız sevgili Peygamber Efendimizdir (asm). Hafızlar ise onun manevi mirasçılarıdırlar. Tüm çabamız çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmak, dinimizi, Kur'an'ımızı, milli ve manevi değerlerimizi onlara öğretmek ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmaktır. Bu duygularla köklü bir geleneği olan Eskişehir Hafızlık Erkek ve Kız Kuran kurslarımızda hafızlık eğitimini tamamlayan 127 hafızlarımızı kutluyorum." şeklinde konuştu.

hafiz1-005.jpg

Konuşmaların ardından hafızların kısa sureleri okuması, Reisul Kurra Yaşar Tekeli’nin yaptığı hatim duası ve hafızlığını ikmal eden öğrencilere DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce icazet belgeleri, Eskişehir İl Müftülüğünce Başarı ve Onur Belgesi ile hayır sahipleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.