Eski medreseler üniversitelerin hizmetine verilmeli

Eski medreseler üniversitelerin hizmetine verilmeli

Bursa Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, üniversiteyi şehre indirmek istediklerini belirterek, eski hanların üniversitelerin hizmetine verilmesi gerektiğini söyledi

2023-2024 akademik yılına dair üniversite konferans salonunda açıklamalarda bulunan Bingöl, en son kurulan vakıf üniversitesi olduklarını hedeflerinin Bursa’yı eğitim şehri haline getirmek olduğunu belirtti.

Bünyelerine kattıkları yeni bölümler büyüyerek yola devam ettiklerine dikkat çeken Bingöl, “Bursamıza en iyi ve kaliteli eğitimi vermek için çalışıyoruz. Dünyanın en iyi üniversitelerini gezip model alıyoruz. Bunun için alanında en yetkin hocaları istihdam ediyoruz” dedi.

Üniversitelerin hayatın içinde olması gerektiğine dikkat çeken Bingöl, “Bursa’nın merkezinde eski hanlar var. Üniversitemizin bazı bölümlerini o hanlara taşımak istiyoruz. Bunun için yetkililerle görüşüyoruz. O yapılan bazıları geçmişte medrese olarak hizmet vermişti. İnşallah üniversite olarak da hizmet verecekler” şeklinde konuştu.

YENİ AÇILAN BÖLÜMLER

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun da, bilgi üreten ve bilgiyi transfer eden 4. Nesil bir üniversite olacaklarını söyledi.

2022-2023 akademik yılında Mühendislik-Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümü, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Psikoloji Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşirelik Bölümü, Meslek Yüksek Okulunda ise; İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi ve Anestezi programları ile eğitime başlayan Mudanya Üniversitesi bünyesine 2023-2024 akademik yılında 6 yeni bölüm daha katılacak. YÖK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İngilizce Endüstri Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi, İngilizce Psikoloji bölümlerinin açılmasına onay verildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.