Eski CHP’li, İnönü’nün Nurculara sövmesini özlüyormuş!

Eski CHP’li, İnönü’nün Nurculara sövmesini özlüyormuş!

CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, Kur'anın öpülmesi üzerine çok sarsılmış

Risale Haber-Haber Merkezi

Eski CHP’liler şikayetçi. Halktv’de yer alan bir yazıya göre geçmişte Denizli milletvekilliği ve CHP Genel Sekreterliği yapan Adnan Keskin, “Dertliydi, yorgundu, üzgündü.”

Kur'an'ın öpülmesi Keskin'i sarsmış!

Yazıya göre yeni seçilen bir belediye başkanının mazbatasını alırken Kur’an-ı Kerim’i öpmesi ve onun üzerine yemin etmesinin “CHP'nin bu kıdemli ismini sarstığına” dikkat çekilirken, İnönü döneminde yaşanan Nurcularla ilgili bir örnek de yazıda yer aldı.

Paşam burada Nurcular çok güçlü

Adnan Keskin’in övünerek anlattığı hatıra şöyle:

"Yıl 1962. senato seçimleri var. Rahmetli İsmet Paşa (İnönü) Denizli'de bir mitingden ayrılıp Afyon'a doğru yola çıkıyor. Afyon'da bir konuşma yapacak. Dönemin Afyon il başkanımız Behçet bey birgün önce il yönetim kurulunu toplayıp nasıl bir konuşma yapılması gerektiğini kendi arasında tartışıyor. Sonuçta ortak bir karara varıp sabah İsmet Paşa'yı karşılıyorlar. İsmet Paşa ne var ne yok diye sorunca dönemin il başkanı; 'Paşam burada Nurcular çok güçlü. Siz de burada bir konuşma yapacaksınız. Şöyle bir Nurculara dokunmazsanız da kötü bir şey söylemezsiniz. Mümkünse onların da gönlünü alsanız' diye derdini anlatıyor. İsmet Paşa il başkanına bir şey söylemiyor sadece kafasını sallıyor. 

Başlıyor Nurculara saydırmaya

“Ertesi gün İsmet Paşa miting meydanına çıkıyor ve başlıyor Nurculara saydırmaya. Onların Cumhuriyete ve Atatürk'e düşmanlıklarını bir bir dile getiriyor. Afyon il başkanını morali bozuluyor. Miting sonrası il başkanının yüzünün asık olduğunu gören İsmet Paşa çağırıyor yanına Behçet başkanı. 'Bak kardeşim' diyor. 'Biz bu cumhuriyeti kurarken sadece çağın değer yargılarını dikkate almadık, Osmanlı’nın bütün yaşadığı acılar ve kıvançların cumhuriyetin temelini oluşturan ideolojik ve politik şekillenmesini de dikkate aldık. Bir daha Allah kimseye o acıları bir daha yaşatmasın' diyor. İl başkanı da sarılıp İsmet Paşanın elini öpüyor".

Adnan Keskin bu hatırasını anlattıktan sonra sözü yine İsmet Paşa'nın bir cümlesiyle bağlıyor: "Gericilere parmağını kaptıran kafasını kurtaramaz...!"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum