Esed'li Suriye göremiyoruz

Esed'li Suriye göremiyoruz

Esed'li Suriye göremiyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel El Cubeyr, Moskova'daki Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği basın toplantısında IŞİD'in varlığının arkasındaki asıl nedenin ise Esad'ın silahları IŞİD'e karşı değil kendi insanlarına karşı kullanması olduğunu kaydederek, “Bu nedenle Suriye'nin geleceğinde Esad'ı göremiyoruz" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel El Cubeyr, Moskova'da gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Suudi Bakan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Essad'ın Suriye'de bir geleceği olmadığını söyledi. Suriye'deki kriz konusunu ele aldıklarını aktaran El Cubeyr, “Suriye krizinin siyasi anlamda çözülmesinin altını çizdik. Ayrıca Suudi Arabistan Krallığı'nın Suriye konusundaki konumunun değişmediği konusunu da ele aldık ve bu ilk Cenevre Bildirisi hükümlerine dayanıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri yok ancak Esad sonrası devlet ve askeri yapıların gerekliliğini vurguladık" ifadesini kullandı. Suudi Bakan, IŞİD'in varlığının arkasındaki asıl nedenin ise Esad'ın silahları IŞİD'e karşı değil kendi insanlarına karşı kullanması olduğunu kaydederek, “Bu nedenle Suriye'nin geleceğinde Esad'ı göremiyoruz" açıklamasını yaptı.

"Anlaştığımız adımlar üzerinde devam edeceğiz"

Basın toplantısında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise, Adel El Cubeyr ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde halen aynı fikirde olmadıkları konuların olduğunu bildirerek, “Bu fikir ayrılıklarından biri de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geleceği konusu. Bizim tutumumuz, geçiş dönemi parametreleri ve siyasi reformların bulunduğu tüm soruların Suriyelilerin kendi kararlarının vermeleri gerektiği yönünde. Ne olursa olsun, anlaştığımız pratik adımlar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu adımlar, hükümet ve BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura himayesindeki tüm Suriye tarafı arasında da diyaloğun sürdürülmesi konusunda uygun koşuların hazırlanmasını hedefliyor" açıklamasını yaptı.

IHA, AA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.