"Esed'in katliamı 20. yüzyılın en büyük suçlarını anımsatıyor"

"Esed'in katliamı 20. yüzyılın en büyük suçlarını anımsatıyor"

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley: Esed'in krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de rejimin Saydnaya Hapishanesinde binlerce insanı öldürüp cesetlerini saklamak için krematoryumda yakmasına ilişkin, "Esed'in krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." ifadesini kullandı.

Haley, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Esed rejimin sistematik bir şekilde ve vahşice kendi halkına karşı terör estirdiğini ifade etti.

Nikki Haley, "Esed'in krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." değerlendirmesini yaptı.

'Rusya ve İran'da bu barbarlığın ağır yükünü taşıyor'

Bu vahşetten Esed'in sorumlu olduğunu ancak Rusya ile İran'ın da bu barbarlığın ağır yükünü taşıdığını belirten Haley, bu iki ülkenin kaçırma, işkence, yargısız infaz, hava saldırıları, varil bombaları ve kimyasal silah saldırılarına yardım ettiğini savundu.

Bütün dünyanın Suriye rejiminin vahşetinin farkında olduğunu vurgulayan Haley, "Rusya'nın da bize katılma zamanı geldi." açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcılarından Stuart Jones, Saydnaya'da öldürülen mahkumların hapishanenin bir bölümünde inşa edilen krematoryumda yakıldığına dair ellerinde kanıt olduğunu ve bunların uluslararası toplumla paylaşılacağını açıklamıştı. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.