Esed'in ateşkes kurnazlığı

Esed'in ateşkes kurnazlığı

Ateşkese hazır olduğunu belirten Suriye Devlet Başkanı Esed, iç savaşa sürdüğü ülkesi için, "Suriye iyi olacaktır ve ben bu ülkeyi kurtaracağım" dedi.

Beş senedir süren katliamları 'başarı' olarak niteleyen Esed, "Rusya ve İran'ın bu 'başarıda' esas unsur olduğunu" söyledi. Türkiye hakkında hadsiz ifadeler kullanan Esed, ateşkes şartının "Türkiye'nin teröristlere desteğini yasaklamak" olduğunu açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed 'teröristlerin' bu sakinliği kendi avantajlarıyla savaşmama ve muhalifleri destekleyen ülkelerin desteğini kesmesi koşuluyla ateşkese hazır olduğunu söyledi. Esed ayrıca, "Suriye iyi olacaktır ve ben bu ülkeyi kurtaran adam olacağım. Şu anda bu benim işim ve görevim" dedi.

Türkiye hakkında küstah sözler

İspanyol El Pais gazetesine kritik açıklamalarda bulunan Esed şunları söyledi:

"Askeri operasyonları durdurmaya hazır olduğumuzu söylemiştik ancak bu mesele daha önemli faktörlerle ilişkili... Örneğin teröristlerin bu durumu kullanarak mevcut pozisyonlarını ilerletmesinin engellenmesi gibi... Ateşi kesmekle iş bitmiyor. Diğer ülkelerin de, özellikle Türkiye'nin, teröristlere insan ve silah ya da her türlü lojistik destek vermesini yasaklamak lazım."

Katliamlar için 'başarı' dedi

Beş yıldır halkına zulmeden Esed, 'başarımız' dediği katliamlar için, "Şüphesiz Rus ve İran'ın yardımı bizim başarımızda esas unsur oldu" şeklinde konuştu.

İç savaşa sürdüğü Suriye'yi kurtarmak istiyormuş

Esed, “10 sene içinde kendinizi nasıl görüyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: “Önemli olan ülkemi nasıl gördüğüm. Çünkü ben ülkemin bir parçasıyım. 10 sene sonra Suriye'yi kurtarmış olmak istiyorum. Bu demek değildir ki başkan olarak devam edeyim. Bu sürede benim vizyonumdan bahsediyorum. Suriye iyi olacaktır ve ben bu ülkeyi kurtaran adam olacağım. Şu anda bu benim işim ve görevim."

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.