Esed birlikleri Türkmen köylerine saldırı başlattı

Esed birlikleri Türkmen köylerine saldırı başlattı

Suriye'de Esed rejimine ait birlikler, Lazkiye'de Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırı başlattı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki Bayırbucak Türkmen bölgesine uzaktan yaptığı tank atışları, havan ve füzelerle saldırıyor. 

Murtlu, Göğdağ, Kepir, Kızıldağ, Gebelli, Çümeren, Ağcabayır, Sallur köyleriyle çevrelerinin hedef alındığı saldırılardaki patlama sesleri Suriye sınırında yer alan Hatay'ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor. 

Ülkenin kuzeybatısındaki Türkiye sınırında bulunan Bayırbucak bölgesinde yaklaşık 300 bin Türkmen yaşıyor.

Rusya Halep, Hama ve Rakka'nın güneydoğusunda 12 hedefi vurdu

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, son 24 saat içinde Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e ait olduğu ileri sürülen 12 hedefin vurulduğunu açıkladı. 

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, hedef alınan noktalar için Su-34, Su-24M ve Su-25 tipi uçakların 18 uçuş gerçekleştirdiğine yer verildi. 

Açıklamada, hedef alınan yerlerin Halep'in batı kırsalındaki Daret İzze beldesi, İdlib'e bağlı Maaret el-Numan ilçesi ve El-Habit beldesi, Hama yakınlarındaki Kafr Zeyta, Deyru'z Zor'a bağlı Meyadin ilçesi ve Rakka'nın güneydoğusundaki Kesratül Farac bölgesi olduğu bildirildi. 

"Hedefte Bayırbucak var"

Esed güçlerinin saldırılarını arttırması sonrası bölgedeki muhalif Sultan Abdulhamid Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah gelişmeleri değerlendirdi.

Lazkiye kentinin kuzeyinde yer alan Türkmen Dağında faaliyet gösteren Abdullah, ''Esed, ülkenin (Akdeniz) sahillerini Rusya'nın kontrolüne verdi. Şu an Lazkiye'deki tüm cephelerde, kontrol noktalarında Ruslar var. Rusya, stratejik öneme sahip Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen Dağı'nı da istiyor" dedi.

Suriyeli Türkmenlerin siyasi oluşumlarından Suriye Türkmen Kitlesi'nin yönetim kurulu üyesi Tahsin Hoşkar da "Rusya, Esed'e sahil devleti kurmak için geldi. Bu devletin kontrolü de kendisinde olacak. Şuan Bayırbucak bölgesindeki cephelerde Ruslar var. Bölgenin en stratejik tepesi Kırkbeş'te Rus askerleri ve tankları bulunuyor. Hedefleri, kuracakları Nusayri devletine, Türkmen Dağı, Cebel Ekrad ve Humus'un bir bölümünü dahil etmek" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.