Esad Coşan Hocaefendi anılıyor

Esad Coşan Hocaefendi anılıyor

Esad Coşan Hocaefendi, yarın ikindi namazından sonra Eyüp’teki kabri başında ve akşam namazını müteakiben İskenderpaşa Camii’nde anılacak

AKRA FM, Hakk’ın rahmetine kavuşan zat-ı muhteremlerin, Mevlid Kandili’nde olduğu gibi Hicri doğum günlerinde yâd edilmeleri geleneği sürüyor. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi, doğumunun 73. yılı olan Hicri 13 Safer 1430, Miladi 8 Şubat 2009 Pazar günü ikindi namazını müteakip Eyüp’teki kabirleri başında, akşam namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde özel programlarla ve hatim dualarıyla yâd edilecek.

EYÜP’TE VE İSKENDERPAŞA’DA ANMA

Eyüp Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından M. Esad Coşan Hocaefendi’nin kabri başında Kur’an okunup hatim duası yapılacak. Hatim duasını Ümraniye Vaizi Mikdat Kutlu yapacak.

Fatih İskenderpaşa Camii’nde ise akşam namazını müteakiben yâd programı başlayacak. Yatsı namazını müteakiben de Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Yahya Alkın, merhum M. Esad Coşan Hocaefendi’nin eserlerinde ve sohbetlerinde sık sık değindiği “İnsanı Kamil, İdeal Genç, İnsan Yetiştirmenin Önemi ve Gençlere Nasihatleri” konusunda sohbet gerçekleştirecek. Sohbetin ardından Yahya Alkın, Türkiye’de ve dünya genelinde okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla hatim duası yapacak. Hatim duası AKRA FM’de de yayınlanacak.

İLİM ADAMLARI HOCAEFENDİYİ ANLATIYOR

AKRA FM’de gün boyu sürecek yâd özel yayın akışında ise merhum Prof. Dr. Sabahattin Zaim, Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Prof. Dr. Osman Türer, Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, Yahya Alkın, Yard. Doç. Dr. Emin Yaşar Demirci ve Dr. Necdet Yılmaz, merhum Esad Coşan Hocafendi’nin hayatı ve fikirleri üzerine görüşlerini dinleyicilerle paylaşacak. Sohbetlerden söyleşilere, belgesellerden inceleme araştırmalara kadar 20 farklı program radyo severlerle buluşacak.