Erzurum'da 500 aile konut sahibi oldu

Erzurum'da 500 aile konut sahibi oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yaptırılan 500 dairelik Erzurum-Palandöken-Malmeydanı Konut Projesi'nin kura çekimi yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Erzurum-Palandöken-Malmeydanı Konut Projesi'nin kura çekimi yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde noter huzurunda yapılan 500 konutun kura çekiminde, projeden konut almak için başvuruda bulunanlar, yıllardır hayalini kurdukları ev sahibi olma şansı yakalamanın heyecanını yaşadı.

Kura çekiminin yapılacağı salona sabah erken saatlerde gelen başvuru sahipleri, kura çekimini yanlarında getirdikleri simit ve termos içindeki çayla kahvaltı yaparak bekledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, 2014 yerel seçimleri öncesi 5 bin konut için kent halkına vaatte bulunduğunu hatırlattı.

Bu vaadin ilk bölümü olan 2 bin konut inşaatının devam ettiğini ifade eden Sekmen, şunları söyledi:

"Şimdi 500 konutun kura çekimini yapıyoruz. Bu konut projesini konuşurken TOKİ bize 'acaba konutlara talip olan olur mu' demişti. Ben de 'çok talibin olacağını ve büyük bir beklenti olduğunu' ifade etmiştim. Hamdolsun bu gün halkımızın ilgi ve alakasını görüyoruz. Bugün kurada ismi çıkanlar konut sahibi olacaklar. İsmi çıkmayanlar için konut yapımlarımız devam ediyor. Şehrimizin muhtelif yerlerinde bol miktarda konut yapacağız. Benim arzum, sizlerin kira öder gibi konut sahibi olmanız. Bugünkü konutların en önemli yanı, içine girmeden ödeme başlamayacak. Sadece bir peşinat kısmı var ödenecek. Onun dışında oturmaya başladığınızda ödeme yapmaya başlayacaksınız."

Konuşmanın ardından yapılan kura çekiminde, isimleri çıkarak konut sahibi olmaya hak kazananlar büyük sevinç yaşadı.
 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.