Erzincan'ın meyve sularına yoğun talep

Erzincan'ın meyve sularına yoğun talep

Erzincan'da bir firma ürettiği organik meyve sularını birçok ülkeye ihraç ediyor.

Erzincan'da bir firma, çoğunlukla organik ürün kullanarak elde ettiği meyve suyunu birçok ülkeye ihraç ederek katma değer sağlıyor

Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir şirket, 2004 yılında kurduğu meyve işleme tesisinde meyve suyu, meyve püresi ve bebek maması gibi ürünler üretiyor.

Erzincan'dan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden temin ettiği meyveleri işleyen firmanın ürünleri ABD'den Japonya'ya kadar geniş bir coğrafyada talep görüyor.

- Yıllık 40 bin ton ihracat

Şirketin yönetim kurulu başkanı Tuncer Kırtıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikalarının yıllık ortalama 50-60 bin ton civarında üretim yaptığını ve bunun yaklaşık 40 bin tonunu ihraç ettiklerini belirtti.

Ürünlerinin büyük bölümünün organik sertifikalı olduğunu ve yaptıkları kaliteli üretimle ürünlerinin en zorlu pazarlarda yer alabildiğini ifade eden Kırtıloğlu, şunları kaydetti:

"Ürünlerimiz, başta ABD olmak üzere tüm Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya, Japonya, Güney Kore, Arap ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerine ihraç ediliyor. Ürünlerimizin büyük bölümü organiktir. 3 bin 800 dönümden fazla tarım alanında organik akreditasyona sahibiz ve üretim sürecinin tamamı kendi personelimiz tarafından yönetilmektedir. Bazı ürünlerimiz için dünyanın en iyisi diyebilirim. Bu nedenle de ABD'nin Miami kentine kadar ürün gönderiyoruz. Erzincan'dan Miami'ye ürün göndermek gerçekten bir başarıdır diye düşünüyorum."

Kırtıloğlu, ürün yelpazelerinin son derece geniş olduğunu ve firma olarak yaban mersini, yabani elma, kuşburnu, kızılcık gibi orman meyvelerini de işleyerek ihraç ürünü haline getirdiklerini ifade etti.

Tuncer Kırıtloğlu, yurt dışında ilgi gören diğer bir ürünlerinin de bebek maması olduğunu ve mamullerine Avrupa ve ABD'deki tanınmış firmalardan talep geldiğini sözlerine ekledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.