Ertuğrul Özkök, Havaalanındaki Mescid yazısını sildirdi

Ertuğrul Özkök, Havaalanındaki Mescid yazısını sildirdi

Koca koca adamlar dünyanın en önemli meselesi buymuş gibi mektuplaştı ve Mescid kelimesini sildi

Risale Haber-Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, başka işi yokmuş gibi Atatürk Havalimanı'ndaki 'Mescid' tabelasını 'Prayer room' şeklinde değişmesine neden oldu.

Atatürk Havalimanı’nı işleten TAV grubunun CEO’su Sani Şener’e açık bir mektup yazdığını hatırlatan Özkök, "Dünyanın önde gelen havalimanlarında bütün yolcular düşünülerek, “Prayer roomyani “Dua odası” yazılır. O odayı Müslüman’ı da, Hıristiyan’ı ve Yahudi’si de, Budist’i, Hindu’su da kullanır. Nitekim Dalaman Havalimanı’nda böyle yazıyordu. Ama her yıl milyonlarca yabancı yolcunun geçtiği Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar terminalinde sadece “Mescid” yazısı vardı" dedi.

Yazının yayınlanmasının ardından TAV grubunun CEO’su Sani Şener’in kendisine mektup gönderdiğini belirten Özkök, Şener'in Mescid ifadesinin değiştirileceği sözlerini müjdeledi (!)

“Sabah 06.30 da yazını okuyup mesajı aldım. 17 havalimanımız var, hepsini kontrol ettirdim... O nedenle yanıtım biraz gecikti. İstanbul genelinde tamamen haklısın. Sadece THY’nin CIP lounge’unda aynen senin dediğin gibi ‘Prayer room’, o da İngilizce olarak yazılmış. Başka dinlere mensup yolcularımızın da kullanabilmesi için... Ancak havalimanının diğer bölümlerinde, hep havalimanı çalışanları düşünülmüş ve sadece ‘Mescid’ yazılmış. İzmir, Bodrum ve Gazipaşa havalimanlarımızda da ‘Prayer room’ yazıyor. Fakat İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dediğin gibi..

Haklısın, uluslararası standartta bir havalimanında senin dediğin gibi yazılması lazım. Bugün itibarıyla düzeltilmesi için  talimat verdim. Tabelalar hazır olur olmaz değiştireceğiz. Uyarın için çok teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla
Dr. Eng. M. Sani ŞENER
CEO/İcra Kurulu Başkanı”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum