Ersan Şen yine güldürdü: Atatürk olmasaydı Ayasofya Camii'ne vizeyle giderdin!

Ersan Şen yine güldürdü: Atatürk olmasaydı Ayasofya Camii'ne vizeyle giderdin!

Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı bir tv programında evlere şenlik bir iddiada bulundu. Şen, "Atatürk olmasaydı Ayasofya Camii'ne vizeyle, pasaportla giderdin" dedi.

Atatürk hakkında en ufak bir eleştiriye bile tahammül edemeyenler kervanına katılan Şen, kelimenin tam anlamıyla bir cerbeze ustası.

Sözcü tv'de konuşan Şen, harf inkılabını Türkçe'yi geri getirmek olarak yorumladı.

Ersan Şen'in, bin yıldır sanki İngilizce konuşup yazan bir milletin alfabesinin değiştirilmesini "Türkçe'nin getirilmesi" şeklinde çarpıtması dikkat çekti.

Atatürk döneminde yani 1932 yılında Arapça ezan yasaklanmış, 1935 yılında yüzlerce yıldır ibadet edilen Ayasofya Camii kapatılmıştı.

Şen buna rağmen Ayasofya'da ibadet edilmesinin Atatürk sayesinde olduğunu ileri sürdü.

ATATÜRK DİNE MÜDAHALE ETTİ, DİNİ DEĞİŞTİRDİ İYİ YAPTI!

Atatürk'ün dine müdahale etmesini, dini değiştirmesini "iyi etti" diyerek destekleyen Prof. Dr. Ersan Şen'in sözleri şöyle:

"O söyleyenlerin gözlerine dizlerine dursun. Dogma, statükoya bağlı cümleleri bilirler. Dine müdahale etti, dini değiştirdi. İyi yaptı, Türkçe'yi getirdi, kötü mü yaptı? Öyle ulus oluyorsun. Türkçe'yi getirdi kötü mü yaptı, ihanet mi yaptı? Sen o milletin evladısın. 'Bu milletin evladıyım' derken dilinle övünüyorsun, neyinle övünüyorsun? Ne demiş yani? 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir' dediğinde Mustafa Kemal Atatürk neyi yanlış söylemiş? Eğer Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı o Ayasofya Camii'ne vizeyle pasaportla giderdin, farkında mısın? İşinize gücünüze bakın. Koskoca özgür bir devlet, millet bırakmış, 'bozkurt' denilmiş buna ya. Kalkıyorsun oradan yaldır yaldır atıyorsun. Bütün onun sağladığı imkanlarla atıp tutuyorsun, yazıklar olsun sana, Allah seni bildiği gibi yapsın."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum