Erozyonla mücadelede büyük başarı

Erozyonla mücadelede büyük başarı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, erozyonla taşınan toprak miktarının 500 milyon tondan 168 milyon tona indirildiğini açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ülkemizde erozyonla taşınan toprak miktarını 500 milyon tondan 168 milyon tona indirdik. Biz bu rakamı 2023 yılında ise 130 milyon tona indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu, dünyada her yıl yaklaşık 24 milyar ton toprağın erozyonla kaybedildiğini belirtti.

"Erozyonla Mücadele Eylem Planı"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinatörlüğünde ilgili kurum ve kuruluşlarla hazırlanan "Erozyonla Mücadele Eylem Planı"nın önceki yıl uygulamaya geçirildiğini anımsatan Eroğlu, plan kapsamında erozyon riskinin yüksek olduğu alanlar öncelikli olmak üzere Türkiye genelinde erozyonla mücadele etmeyi, erozyonla kaybolan toprak miktarını asgari seviyeye indirmeyi, nehir havzalarında yapılacak erozyon kontrolü çalışmalarıyla sel riskini azaltmayı gaye edindiklerini vurguladı.

Eroğlu, yapılacak erozyon kontrolü çalışmalarıyla topraktaki organik madde miktarını koruyarak, toprak verimliliğini artırmayı planladıklarını belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.