Eroğlu: 1071 gölet ve sulama hizmete sunulacak

Eroğlu: 1071 gölet ve sulama hizmete sunulacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Türkiye genelindeki 175 eserin toplu açılış töreninde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Barajların ve göletlerin yapılması Türkiye'de bir lüks değil iklimin ve coğrafyanın getirdiği bir zarurettir. Bu yüzden baraj ve göletler yaptık, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan Türkiye genelindeki 175 eserin toplu açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, açılışı yapılan tesislerin toplam yatırım maliyetininin 2,9 milyar lira olduğunu söyledi. 
 
Geçen sene büyük bir kuraklık olduğunu ifade eden Eroğlu, "Hiç endişe etmeyin, su kesintisi olmayacak, dedik. Allah'a çok şükür şu anda su kesintisi yok. Allah'ın izni ile susuz bütün şehirlerimizin su meselesini, kökünden çözdük. 2060 ve 2070 yılına kadar suyumuz hazır. Suyumuzu çok iyi yönetiyoruz" diye konuştu.
 
"2019 yılı sonuna kadar 1071 gölet ve sulamasının inşaatı tamamlanacak ve aziz milletimizin hizmetine sunulacak" diyen Eroğlu, bakanlıkça yapılan ve yapılacak yüksek barajlara ilişkin bilgi verdi. Eroğlu, 2017 yılı sonunda Yusufeli Barajı ile dünyanın sayılı yüksek barajlarından birini inşa edeceklerini söyledi.
 
Dünyadaki en önemli sektörün gıda arzı ve gıda güvenliği olacağını vurgulayan Eroğlu, bu yüzden sulamanın şart olduğunu dile getirdi. Büyük bölgesel projeler hazırladıklarını da ifade eden Eroğlu, bu projeler kapsamında yapılan tesisler hakkında bilgi verdi. 
 
Bakan Eroğlu, "Biz hükümet olarak daima büyük düşünüyoruz, en az 30, 40 yıl sonraki hedefleri planlıyoruz. Bizim hedefimiz 2023, bu yüzden 'Hedef 2023, Türkiye hazır, Ankara hazır' diyoruz. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir" diye konuştu.
 
Eroğlu, hizmete açılacak 175 tesisin, 36 baraj, 4 içme suyu tesisi, 2 atıksu arıtma tesisi, 13 sulama tesisi, 47 gölet/gölet ve sulama/gölet sulaması, 51 taşkın koruma tesisi (51 ana iş kapsamında 343 taşkın koruma tesisi), 6 diğer DSİ tesisi, 7 ormancılık, 7 milli park projesi ile 2 meteoroloji tesisinden oluştuğunu bildirdi.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.