Ermenistan’da Türkiye ve Azerbaycan bayrakları yakıldı
Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 1915 Olaylarının yıl dönümünde düzenlenen fener alayında Türkiye ve Azerbaycan bayrakları yakıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte bayrakların yakılması, kalabalık tarafından ıslıklar ve alkışlarla karşılandı.
Yerel halk her yıl yapılan bu yürüyüşte ilk defa Azerbaycan bayrağının yakıldığını kaydetti. Yürüyüşe katılan bir genç ise taleplerinin ne olduğunu, “Türkiye’den Ermeni Soykırımı’nı insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak tanımasını ve Ermenistan’a kayıplardan dolayı oluşan zararlarının ödenmesini ve tazminat istiyoruz.” şeklinde aktardı.
Türkiye konuyla ilgili duruşunu ise şimdiye kadar devletin en üst kademesinden dile getirdi.
Ankara, olaylarla ilgili kararı tarihçilerin vermesi gerektiğini savunurken, devlet arşivlerinin oluşturulacak bir tarih komisyonuna sonuna kadar açık olduğunu belirtiyor.
Euronews

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.