Ermenistan’da abdest alıp Moskova’da namaz kılarız...'

Ermenistan’da abdest alıp Moskova’da namaz kılarız...'

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde şehitleri yâd etmek amacıyla ‘Sessiz Çığlık’ isimli tiyatro gösterimi gerçekleştirildi.

Vali Necati Şentürk, okuduğu şiirle şehit ailelerine duygusal anlar yaşattı. Tiyatro gösterimin bir bölümünde; "Unutmasınlar ki eğer biz, bir fincan acı kahve içmek istersek Kerkük’de şiir yazar Atina’da besteler, Viyana’da okuruz. Seccademiz kolumuzun altındadır. Ermenistan’da abdest alıp Moskova’da namaz kılarız." ifadeleri kullanıldı.

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği tarafından şehitlik makamının önemini ve birlikteliği sağlamak adına düzenlenen gecede şehit yakınları düzenlenen slaytta evlatlarının fotoğrafını görünce göz yaşlarına hakim olamadı. Şehit aileleri askerlerin ellerini tutarak teselli buldu.

Programa Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Sivas Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, Aksaray Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hüseyin Koçak, Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Nedim Elmalı, Yerköy Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ahmet Kebir, Nevşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi ile birlikte ev sahibi Kırşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ahmet Beşkardaş ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.

MOSKOVA'YA MESAJ VERİLDİ

İki perde halinde gösterimi yapılan ‘Sessiz Çığlık’ isimli tiyatro oyununun ilk bölümünde yer alan ve şehitlik makamının anlatıldığı anlarda Moskova’ya da mesaj verildi. “Biz birlikte değil miydik, Çanakkale’de böyle miydik? Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si tek yumruk olup çarpışmadık mı? Ne zaman bölündük ayrıştık bu hale geldik? Kardeşi kardeşe kırdırıyolar, kardeş kanı ile besleniyorlar bunlar. Gerektiğinde nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de tek yumruk olup karşı gelmişsek karşı koymuşsak bu vatan toprağı için yine koymasını biliriz. Unutmasınlar ki eğer biz, bir fincan acı kahve içmek istersek Kerkük’de şiir yazar Atina’da besteler, Viyana’da okuruz. Seccademiz kolumuzun altındadır. Ermenistan’da abdest alıp Moskova’da namaz kılarız.” mesajının verildiği anlarda salonda duygulu ve coşkulu anlar yaşandı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise 2008 yılında yazdığı şiiri okuyarak programa katılanların duygulanmasını sağladı. Vali Şentürk okuduğu şiirle birlikte şiiri yazma nedenini de anlattı.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.