Ergüç: Kurbanlıklar Bu Yıl Yüzde 20-30 Zamlı Olacak

Ergüç: Kurbanlıklar Bu Yıl Yüzde 20-30 Zamlı Olacak

Elbistan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bedir Ergüç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede kurbanlık sıkıntısının bulunmadığını belirterek, “Bu yıl kurbanlık fiyatlarında yüzde 20-30 gibi bir artış olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Elbistan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bedir Ergüç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede kurbanlık sıkıntısının bulunmadığını belirterek, “Bu yıl kurbanlık fiyatlarında yüzde 20-30 gibi bir artış olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
Kurban Bayramı yaklaştıkça kurbanlık telaşına düşen vatandaşların bu yıl ki fiyatlarla ilgili olarak merakını gidermek amacıyla açıklamalarda bulunan Elbistan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bedir Ergüç, girdi maliyetlerindeki artışın kurbanlık fiyatlarına yansıyacağını söyledi. Fiyatların geçen yıla oranla yüzde 20-30 arasında değişen bir artışla alınabileceğini kaydeden Ergüç, büyükbaş hayvandaki pay fiyatlarının da 800-1000 TL arasında değişeceğini ifade etti.
 
Elbistan’da küçükbaş ile büyükbaş hayvan üretiminde sıkıntı yaşanmadığını ve Kurban Bayramı'na yetecek hayvan stoku bulunduğuna değinen Ergüç, kırmızı et fiyatına son aylarda yapılan artışın kurbanlık fiyatlarını da etkileyeceğine dikkati çekti. Kurban bayramına 1 ay gibi bir süre kala piyasanın da yavaş yavaş oluştuğuna işaret eden Ergüç, “Elbistan’da kurbanlıkta sıkıntı yok, elimizde yeteri kadar kurbanlık mevcut. Bu yıl hem küçük hem de büyükbaş hayvan sayımız yeterli. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içerisinde kurbanlarını kesecek. Geçen yıl kurbanlık büyükbaş hayvanlarda ‘pay’ fiyatları 600 ila 800 TL arasında değişiyordu. Ancak bu yıl fiyatlar biraz daha yüksek olacak. Erkek dana kurbanlıklarda canlı kilo fiyatı 12,5 TL olacak. Düvelerde ise bu rakam 12 TL olacak. Küçükbaş hayvan kurban etmek isteyenler ise canlı kilosu için 10 TL ödeyecek. İlçemizde genelde büyükbaş hayvan kurban edildiği göz önüne alındığında bu yılki pay fiyatlarının 800-1000 TL arasında olacağını düşünüyoruz. Bu da geçen yıla oranla yüzde 20-30 arasında bir zamlı fiyat anlamına geliyor” şeklinde konuştu.
 
İlçe genelinde hayvan sağlığını tehdit edecek herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlık alabileceklerini anlatan Elbistan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bedir Ergüç, vatandaşlara menşei belli olmayan kurbanlıkları almamaları konusunda da uyarılarda bulundu. Ergüç, bu konuda da, “İlçemize özellikle Güneydoğu illerinden geldiği belirtilen küçükbaş hayvan girişleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da olabilir. Vatandaşlarımız ‘ucuz’ olduğu için bu hayvanları tercih etmesinler. Bu tür hayvanlar yasadışı yollardan ülkemize sokulmuş ya da bir hastalık taşıyor olabilir. İlçemizdeki bütün kurbanlıklar kayıtlıdır ve sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için yerli hayvanları ya da küpesi ve diğer resmi evrakları bulunan hayvanları tercih etsinler” ifadelerini kullandı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.