Ergenekon hangi cemaatlere sızdı?
Amacına ulaşmak için farklı kesimlerle çalışan Ergenekon terör örgütünün bir çok İslamî cemaatle de görüştüğü ortaya çıktı.
Amacına ulaşmak için farklı kesimlerle ortak çalışan ve bazılarını işbirliğine zorlayan Ergenekon terör örgütünün bir çok İslamî cemaatle de görüştüğü ortaya çıktı.
Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik Operasyonu’nun 8. dalgası İstanbul, Ankara ve İzmir’de 14 kişi gözaltına alınmasıyla devam etti. Son dalgada eski Esenyurt Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi ortaklarından Gürbüz Çapan, ’Bizkaçkişiyiz’ hareketini organize eden, yeni kurulan Kanal Biz’in sahibi Tuncay Özkan, Doktoru Mesut Özcan, eski Kanaltürk Haber Müdürü Adnan Bulut ve CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı Evrim Baykara gözaltına alındı. Ayrıca Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi’nin avukatı Yazar Emcet Olcaytu, Ankara Adliyesi’nde bilirkişi olan Mahir Akkar ile Adli Tıp görevlileri Şafak Akbaş, Yıldırım Başaran, Mustafa Tavşan, Mustafa Ağa, emekli polis Hasan Kılıçarslan, eski Ankara DGM Savcısı Askeri Yargıtay Onursal Üyesi Emekli Albay Tanju Güvendiren ve eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan operasyonla evlerinden alındılar.
Bu arada Ergenekon'un birçok İslamcı grupla da görüştüğü ortaya çıktı. İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu ile birlikte yargılanan ve terör örgütüne üye olmaktan 1999-2005 yılları arasında hüküm giyen Yeni Furkan Dergisi Yayın Yönetmeni Saadetin Ustaosmanoğlu'nun haftalık haber dergisi Aktüel'e verdiği röportajda ilginç ayrıntılar göze çarptı.
"Ulusalcı-Kemalist taifenin Müslümanlara el atma meselesi 2003 yılında başladı" diyen Yeni Furkan Dergisi Yayın Yönetmeni, yapılan bir görüşmeyi şöyle anlattı:
"Kendilerine Sultan Galiyevci diyen ulusalcı ekipten emekli bir binbaşı, arkadaşlarımızla bir görüşme yaptı ve şu tekliflerde bulundu: Vatansever Güçler Birliği adında bir oluşum düşünüyoruz, bu oluşum dergi ve dernek faaliyeti şeklinde tezahür edecek, ilk etapta üniversite gençliği etrafında çalışma yapacak, sonra büyük illerde dernekler açılacak, daha sonra da bütün illerde kuvayı milliye yapılanması gibi örgütleneceğiz. Bu hareket kitle gösterileri organize edip birtakım propagandif ve manipülatif işlerde bulunacak. Sokağa ve gençliğe hakim olmaya çalışacak..."
Gelen ekibin ne kadar samimi olduğunun ölçülmesi için binbaşıya etkin oldukları bir gazetede Salih Mirzabeyoğlu ile röportaj yaptırılmasını istene Ustaosmanoğlu, ittifak isteyen ekibin şartların ağır olduğunu belirterek ayrıldığını açıkladı. Öte yandan Ulusalcı ekip bu arada boş durmamış. Ustaosmanoğlu, bu dönemde birçok İslamcı gruba gidildiğini; ancak kimlerle anlaşma sağlanıp sağlanmadığını ise bilmediğini söylüyor.
Taraf Gazetesi yazarları Önder Aytaç ve Emre Uslu da önceki günkü yazılarında "İslamî yapıların içlerindeki Ergenekoncularsa şimdiye kadar çok net tartışılmadı" diyerek konuya dikkat çekti.
