Erdoğan: İslam düşmanlığı, toplu katliam boyutuna ulaştı

Erdoğan: İslam düşmanlığı, toplu katliam boyutuna ulaştı

Bu sabah dünyanın yüreği Yeni Zelanda'da 2 camiye yapılan terör saldırısı ile yandı. Olay ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada yükselişi seyredilen ve hatta teşvik edilen İslam düşmanlığı, bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni Zelanda'da cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum." diye konuştu. 

'Fevri bir davranış denilerek geçiştirilemeyeceği bellidir'

Erdoğan, "Saldırının, uzun bir planlamanın ve motivasyonun sonucu olduğu, dolayısıyla fevri bir davranış denilerek geçiştirilemeyeceği bellidir." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi ve şahsımı da hedef alan katilin temsil ettiği anlayışın Batı toplumlarını bir kanser gibi hızla ele geçirmeye başladığı açıktır." şeklinde konuştu. 

Erdoğan, "Tüm dünyayı, özellikle Batı ülkelerini insanlığın tamamını tehdit eden bu tehlikeli gidişe karşı süratle tedbir almaya davet ediyoruz." dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.