Erdoğan: Andımız'ı yazan Reşit Galip Türkçe ezan zulmünün mimarıdır

Erdoğan: Andımız'ı yazan Reşit Galip Türkçe ezan zulmünün mimarıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu

Risale Haber-Haber Merkezi

Danıştay'ın iptal kararından sonra tekrar tartışılmaya başlanan 'Andımız'la ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşlerini açıkladı.

Ak Parti Grup toplantısında konuşan Erdoğan, "tek andımız var o da İstiklal Marşıdır. Ondan başka and tanımıyoruz" dedi. 

Andımız yazarının Dr. Reşit Galip olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Andımız'ı yazan Türkçe ezan zulmünün mimarıdır." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın sözleri şöyle:

Danıştay'ın öğrenci andı kararına ilişkin Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu karar, birtakım eski hastalıkların hala bünyemizde yaşadığını gösteriyor. Bize göre milletimizin en büyük ve en etkili andı İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımız dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız.

Andın ilk halini, Türk Ocaklarını kapatmasıyla, üniversiteleri perişan etmesiyle bilinen tıp doktoru Reşit Galip yazmıştır. İnsanları kafataslarına göre sınıflandıran çalışmaları destekleyen bu kişi aynı zamanda Türkçe ezan zulmünün de mimarıdır.

Bizim ortaya koyduğumuz bu fotoğrafta, tek tipçi rejim özentisi bir metnin çocuklarımıza her sabah okutulmasının yeri var mıdır?"

"Bırakalım Türk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle, Laz Lazlığıyla, Roman Romanlığıyla, Çerkez Çerkezliğiyle, Abaza Abazalığıyla övünsün ama asla bunu kalkıp da ırkçılık yapma boyutuna taşımayalım. Bunu yaptığınız anda ayrımcılık yapmış olursunuz.

"Ülkemizi, bu köhne metin üzerinden 2. Dünya Savaşı öncesi iklimine döndürme heveslerine destek vermek, asla vatan ve millet sevgisiyle izah edilemez."

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum