Erbaş'tan Din Kültürü öğretmenlerine sitem: 9 yılda öğrencilere ne öğretiyorsunuz?

Erbaş'tan Din Kültürü öğretmenlerine sitem: 9 yılda öğrencilere ne öğretiyorsunuz?

Buradan özellikle okullarımızdaki din dersi öğretmenlerimize, din kültürü ahlak bilgisi öğretmenlerimize seslenmek istiyorum

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bulunan Hacı Fatma Kahraman Camisi’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, daha fazla hafızın olması gerektiğini belirterek, “2022 yılında 12 bin kadar hafızımız başarılı oldular. İcazetnamelerini aldılar. Elhamdülillah. Şu an itibariyle 200 bin kadar oldu. Bir o kadar da hafızlığını tamamlamış ama icazetname almamış olan hafızlarımız var. 400 bin civarında belki daha fazla. Yeterli mi? Değil. Nüfusumuza baktığımız zaman daha fazla hafızımızın olması icap ediyor. Hafızlarımız inşallah eğitimlerini tamamlayıp mihraplarımıza imam olacaklar. Minberlerimizde, kürsülerimizde hatip olacaklar inşallah. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak istiyoruz ki imamlarımız, müezzinlerimiz, vaizlerimiz, müftülerimiz, bünyemizde görev yapan bütün hocalarımız öncelikle hafız olsunlar. Hafızlık, mihrabı minbere, kürsüye çok yakışıyor” dedi.

BU KUR'AN'IN MUCİZESİDİR

Erbaş, şöyle konuştu:

Kur’an’ı Kerim'in dışında hiçbir kitaba nasip olmayan bir hıfz mucizesi var. Bu bir mucizedir. Kur'an-ı Kerim'in dışında ne kutsal kitap olarak addedilen kitaplarda ne de diğer kitaplarda baştan sona yanlışsız, atlamadan ezberlenen bir kitap yok. Bu Kur'an'ın mucizesidir. Allah Resulü Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam’a verilen en büyük mucizedir Kur'an. İnişiyle mucize. Muhafazasıyla mucize. Hıfzıyla mucize. Yaşanmasıyla mucize. Ezberlenmesiyle mucize. Okunması, tilaveti mucize. Gönüllerin titreten tilaveti, başka hangi kitabın tilaveti yapabiliyor? Onun için değerli kardeşlerim buralara kolay gelinmedi.

‘SALAVAT GETİREMEYEN O GENCİN VEBALİ, GÜNAHI KİMİN ÜZERİNDE?

"Buradan özellikle okullarımızdaki din dersi öğretmenlerimize, din kültürü ahlak bilgisi öğretmenlerimize seslenmek istiyorum. Din kültürü ahlak bilgisinin dersini yine devletimizin marifetiyle 9 yıl boyunca bir öğrencinin almasını sağlanıyor. 4’üncü sınıftan başlıyor, 12’nci sınıfa kadar. 9 yılda imamlık yapacak derecede bir gencin bilgiler alabilmesi mümkün. Sokak röportajlarında mikrofonu uzatan bir sunucu, bir gence ‘Salavat getir bakalım’ dediği zaman, salavat getiremeyen o gencin vebali, günahı kimin üzerinde? 9 yıl boyunca bu çocuklarımıza ne öğretiyor din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerimiz? Mecburi ders, bunlara dikkat etmemiz lazım. Bunun vebali hepimize zarar verir. Onun için bu fırsatları iyi değerlendirelim. Camilerimizde, yaz kurslarımız şu anda devam ediyor. Yaz kurslarımıza çocuklarımızı daha fazla gönderelim. Hocalarımız, yavrularımızı, çocuklarınızı camilere bekliyor. Kur'an kurslarına bekliyor. Biz de bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Cenab-ı Hak bizleri Kur'an yolundan ayırmasın.”

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum