EPDK'dan on şirkete üretim lisansı

EPDK'dan on şirkete üretim lisansı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, on şirkete iki yıl ile 49 yıl arasında geçerli olan üretim ve tedarik lisanslarının verilmesini onayladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde on şirkete iki yıl ile 49 yıl arasında geçerli olan üretim ve tedarik lisanslarının verilmesini onayladı.

EPDK'nın elektrik, doğalgaz ve petrol sektörlerindeki çeşitli şirketler için onayladığı veya iptal ettiği lisans kararları Resmi Gazete'de yayınlandı.
Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde dokuz şirkete süresi iki yıl ile 49 yıl arasında değişen üretim lisansı, bir şirkete de tedarik lisansı verildi. Bir şirketin ise lisansı yeniden yürürlük kazandı.
Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde bir şirkete 30 yıl süre ile doğalgaz ithalat (spot LNG) lisansı verildi. Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ise üç şirkete onar yıllık madeni yağ lisansı verildi.
İptal edilen lisanslar
Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde dokuz şirketin üretim ve tedarik lisansı sona erdirildi.
Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sekiz şirketin sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) satış lisansı, doğalgaz iletim (LNG) lisansı, doğalgaz toptan satış lisansı, doğalgaz ithalat (Spot LNG) lisansı ve doğalgaz ihracat lisansı iptal edildi.
Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde iki şirketin ihrakiye teslimi lisansı ve madeni yağ lisansı sona erdirildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.