Engin Noyan, FETÖ üzerinden bütün cemaatleri kötüledi

Engin Noyan, FETÖ üzerinden bütün cemaatleri kötüledi

Cemaatlerin Kur'an'da olmadığını ileri süren Noyan, sahih cemaatler sayesinde imanları kurtulan milyonları görmezlikten geldi

Eski sanatçı Engin Noyan, FETÖ yüzünden bütün cemaatleri kötüledi. Noyan, "Gençleri bir cemaat ya da ihanet yuvalarının eline bırakmayın" dedi. Cemaatlerin Kur'an'da olmadığını ileri süren Noyan, sahih cemaatler sayesinde imanları kurtulan milyonları görmezlikten geldi.

"Müslüman Gençlik" söyleşisi ile 9. Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk olan Münib Engin Noyan, bugünkü gençleri eleştirmek yerine, Kur'an ve Peygamberin anlatılmasıyla onlara hedef verilmesi gerektiğini söyledi. 

Gençleri eleştirmenin en kolay yol olduğunu kaydeden Noyan, "Ne olacak bu gençlerin hali sözünün bir anlamı yoktur. Gençlikten rahatsızlık duyanların gidip aynada kendilerine bakarak, 'Biz bu gençlere ne yaptık, onlara ne hedefler verdik' demeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

ONLARA LOKMAN SURESİNİ ÖĞRETTİK Mİ?

Noyan, sözün bu noktasında izleyenlere, "Mesela biz gençlere, çocuklarımıza Lokman Suresi'nin anlamını öğrettik mi?" diye sordu. Kur'an'daki Lokman Suresi'ni kendi hayatından yaşanmış bir anekdotla anlatan Noyan, şöyle devam etti; "Mübarek Kur'an'da Yüce Allah, Lokman adında bir zatın oğluna verdiği nasihatten bahsediyor ki; biz de bu nasihati kendi çocuklarımıza verelim. Lokman suresinde; 'Ey benim oğulcuğum, asla Allaha şirk koşma. Çünkü şirk, çok büyük bir zulümdür. Bir hardal tanesi olsa bile sert kayalar içinde gömülü olsa bile Allah onu ortaya çıkartır' diyor. Kaç çocuğumuz hardal tanesi gördü. Ben damadımdan rica ettim. Gitti 50 gr hardal tanesi aldı. Bir kuyumcu terazisinin üzerine koyduk tane hiç oynamadı. Cismi var ağırlığı yok. Yere attık bulamadık. Bunu çocuğun gözleri önünde yapınca çocuk, Allah'ın kudretini anlıyor. Kaçımız bunu çocuklarımıza yapıyoruz. İşte onlara kızmadan önce bunu yapmalıyız."

GENÇLER BU YÜZDEN DİNLERİNDEN NEFRET ETTİ

Noyan gençlerin bugün çoğunlukla AVM'lerde dolaşan, ellerindeki telefonlarla anlaşan ve sürekli tüketime yönelik bir hal içinde olduklarına dikkat çekti. Bu durumda ailelerin üzerine önemli görevler düştüğüne vurgu yapan Noyan, "Peki ne yapacağız? Bu çocuklar böyle olmasın diye, dinlerini öğrensinler diye bir yerlere tıkıp, ne idüğü belirsiz adamların kitaplarını mı okutacağız. Nefret etti gençler bu nedenle dinlerinden. Kur'an kursuna gidenlerin hepsi yediği sopayı hatırlıyor. Böyle Kur'an kursu mu olur? Hz. Peygamber bu adamların yüzüne bakmayacak bile" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARINIZI İHANET YUVALARINA YERLEŞTİRMEYİN

Bugünkü gençleri eleştirmek yerine, Kur'an ve Peygamberin anlatılmasıyla onlara bir hedef verilmesi gerektiğini anlatan Noyan, "Bu hedefleri verirken gençleri bir cemaat ya da ihanet yuvalarının eline bırakmayın. Kendiniz yetiştirin. Bunun örneğini yaşayarak gördük. Şimdi uyanık olma zamanı. Mübarek Kur'an'ın bak dediği yerden bakma zamanı. Cemaatsel yapılardan Kur'an nerede bahsediyor açıp bakmak lazım" dedi.

HAYATLARININ MERKEZİNE KUR'AN'I YERLEŞTİRSİNLER

Münib Engin Noyan gençlerin zihinsel bölünmelerine de izin verilmemesi gerektiğini kaydetti. Zihinlerin tek bir eksen etrafında kilitlenmesi gerektiğine vurgu yapan Noyan, "Hedefleri doğru koyup çocuklarımızın arkasında duralım. Kendimiz için ayırdığımız zamanı gençlerimize yönlendirelim. Evlatlarımızın yolunu ne kadar açabiliyorsak, o kadar doğru iş yapmış olacağımızı düşüyorum. Hayatlarının merkezine Kur'anı yerleştirsinler, bununla birlikte Peygamber efendimizi de iyi tanımalarını sağlayın" diye konuştu. Noyan hedefin bu olması durumunda Allah'ın kuluna yardım edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum