'Engelsiz' oy kullanımı için çağrı
Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre 55 bin seçim alanından 28 bininin engellilerin erişimine uygun olmadığını söyledi.
Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, en önemli yurttaşlık hakkı ve görevi olan oy kullanma konusunda, engellilerin önünde büyük güçlükler olduğunu belirtti.
Bu güçlüklerin başında, seçim alanları ve sandıklara erişim sorununun geldiğine işaret eden İçli, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 55 bin seçim alanından 28 bininin engellilerin erişimine uygun olmadığını vurguladı.
Anayasa değişikliklerinin geniş bir çerçevede, toplumun tüm kesimlerinde yeterli bir süre tartışılması gerektiğini dile getiren İçli, bu konuda engellilerin fikirlerinin alınmasının da önemli olduğunu aktardı.
İçli, Engelsiz Erişim Derneği tarafından üretilen ve Yüksek Seçim Kurulunca onaylanan görme engellilerin rahat oy vermesini sağlayacak şablonun halk oylamasında kullanılacağını bildirdi.
AA

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.