Engellilere yönelik Kur'an kursu açıldı

Engellilere yönelik Kur'an kursu açıldı

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Hizmetleri Koordinatörlüğü tarafından, Abdullah Bin Ümmi Mektum ismiyle engellilere yönelik Kur'an kursu açıldı.

Peygamber Efendimizin 13 defa yerine vekil olarak bıraktığı görme engelli sahabe Abdullah Bin Ümmi Mektum 'un gayretinin, günümüz insanlarına ve engelli vatandaşlara örneklik teşkil etmesi için O'nun adıyla engellilere yönelik Kur'an kursu açıldı.

Görme engelli Ümit Şahin'in okuduğu Kur'an tilavetiyle açılışı yapılan kursa, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Cumhuriyet başsavcısı Bozan Çevik, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Allah'ın insanı yaratma gayesinin, Rabbini tanıması ve O'na kulluk etmesi olduğunu dile getiren Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı "Bedenimizin belki bir uzvunu kaybetmiş olabiliriz, ama Allah'ın bizleri yaratma gayesi doğrultusunda yaşadığımız anda, işte o bize engel gibi gözüken eksiğimizin bizim için bir nimet olduğunu hem bu dünyada hem de ahirette müşahede edeceğiz." dedi.

Engelli vatandaşların gayretlerini takdir eden Taşçı, "Engelli kardeşlerimizi hasta asrımızın birer Abdullah ibn-i Mektum'u olarak görüyorum. Peygamber Efendimizin Bilal-i Habeşi'den sonraki müezzini olan Abdullah Bin Ümmü Mektum'un temsilcileri olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

"Onların Allah'ın özel kulları olduklarını düşünüyorum"

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik, engelli vatandaşların özel insanlar olduklarına vurgu yaparak "Engelli kardeşlerimiz Allah'ın ayetlerinden ve Peygamber Efendimizin hayatından istifade etmeye azami gayret ediyorlar. Bizler de onları hiçbir zaman diğer insanlardan ayrı düşünmedik. Onların, Allah'ın özel kulları olduklarını düşünüyorum. Rabbim onlardan dolayı üzerimize rahmet yağdırıyor. Her bir engelli kardeşimiz bizim için çok önemlidir." dedi.

Adıyaman merkezde yer alan Mahmut Gürbüz Camii bünyesinde faaliyet yürütecek olan Kur'an kursu, özellikle görme engelli vatandaşlara yönelik Braille alfabesiyle, Allah'ın Kelamını öğretecek. Kursun açılışına katılan vatandaşlar, her insanın bir engelli adayı olduğunu unutmaması ve bu tür çalışmalara katkı sunması gerektiğini belirttiler.

Programa katılan vatandaşlara zemzem suyu, hurma ve aşure ikram edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.