Engelli kızının en güzel hediyesi 'anne' demesi

Engelli kızının en güzel hediyesi 'anne' demesi

Siirt'te serebellar ataksi hastası 8 yaşındaki Nida'nın annesi Emine Akkoyun, kızının ilk kez bu yıl "anne" demesinin mutluluğunu yaşıyor.

Siirt'te oturan Emine Akkoyun için en güzel Anneler Günü hediyesi, serebellar ataksi hastası 8 yaşındaki kızı Nida'nın ilk kez bu yıl "anne" demesi oldu.

Biri 12, diğeri serebellar ataksi hastası 8 yaşında iki kızı bulunan Emine Akkoyun (38), eşini 5 yıl önce trafik kazasında kaybetti. Hayatını çocuklarına adayan Akkoyun, kızlarına hem annelik hem de babalık yapıyor.

Emine Akkoyun, AA muhabirine, kızı Nida'nın beyinciğinde küçülme olduğunu, bu nedenle yürüyemediğini ve konuşamadığını söyledi.

Sürekli çocukları için koşturduğunu anlatan Akkoyun, "Hiçbir sosyal hayatımız yok, bütün zamanımı onlara ayırıyorum. Nida'nın yürüyüp konuşacağından umudumuzu kesmedik. Sürekli hastaneye fizik tedavi için götürüyorum. Halimden şikayetçi değilim, ne mutlu bana." diye konuştu.

Okula gidemeyen Nida'nın akranlarından geri kalmaması için evde eğitim almasını istediğini belirten Akkoyun, başvurduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kızı için bir öğretmen görevlendirdiğini ifade etti.

Nida'nın 7 aydır evde eğitim gördüğünü, bu sayede kızında bazı gelişmelerin olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Akkoyun, "Evde eğitim almaya başladığından beri daha önce yapamadığı şeyleri yapmaya başladı. Mesela daha önce dizemediği oyuncak kovaları dizebiliyor, şekilleri öğreniyor. Belki okula gidemiyor ama bazı şeylerden geri kalmıyor." dedi.

7 yıl konuşamadı

Akkoyun, kızının iyileşme sürecinin iğneyle kuyu kazmaya benzediğini belirtti.

Nida'nın 7 yıl boyunca hiç konuşamadığını anlatan Akkoyun, "Birkaç aydır söyleyebildiği tek kelime 'anne.' Ablasına seslenmeye çalışırken 'aba' sesini çıkarmaya çalışıyor. Biz 'anne' demesine çok seviniyoruz. Daha önce ağzından bir kelime bile çıkmıyordu. Tek istediğimiz de buydu, inşallah devamı da gelecek. En büyük Anneler Günü hediyesi Nida'nın 'anne' demesidir." ifadelerini kullandı.


AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.