Engelli çocuklar için "Taşımalı Eğitim Projesi" devam ediyor

Engelli çocuklar için "Taşımalı Eğitim Projesi" devam ediyor

​Yüz yüze eğitimin başlaması ile beraber engelli öğrencilerin ücretsiz "Taşımalı Eğitim Projesi" devam ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim okulu öğrencileri ile yaygın kursiyerlere yönelik Taşımalı Eğitim Projesinin okulların açılmasıyla tekrar başladığını söyledi.

Çocuklar başta olmak üzere özel politika gerektiren toplum kesimlerini korumanın yanı sıra sunulan bakım ve rehabilitasyon desteğinin sosyal devlet olmanın bir gereği olduğunu belirten Selçuk, bakanlık olarak özellikle engelli çocukların sosyal hayatın her safhasında yer almaları için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Çocuklarımızın erişilebilir servis araçları ile okullara ücretsiz erişimini sağlıyoruz

Özel gereksinim gerektiren çocukların eğitime erişimini önemsediklerine dikkati çeken Selçuk, "Engelli öğrencilerin okullarına ücretsiz taşınması programı ile özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızın servis araçlarıyla okullara ücretsiz erişiminin sağlanması için ailelerimize destek sağlıyoruz." dedi.

Programdan tüm engelli grupların yararlanabildiğini kaydeden Selçuk, "Bakanlık olarak engelli öğrencilerin okullarına daha kolay erişimlerinin sağlanmasını, okullaşma oranlarının artırılması, eğitim ve öğretimin teşvik edilmesi, engelli öğrencilerimizde okul sevgisinin oluşması ve öğrencilerin ulaşımda yaşadıkları sorunların giderilmesini hedefliyoruz. Salgın sürecinde okulların uzaktan eğitim sistemine geçmesiyle bir süre ara vermiştik. Okulların açılmasıyla beraber tekrar çocuklarımızı ücretsiz olarak evlerinden okullarına erişimini sağlamaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Selçuk, Taşımalı Eğitim Projesi kapsamda 2019-2020 öğretim yılında 117 bin engelli öğrenci için 322 milyon TL kaynak kullanıldığını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.